Prodaju ih u bescjenje: Tržište nekretnina preplavile vikendice

Tržište nekretnina na širem osječkom području preplavljeno je ponudom vikendica koje Osječani u bescjenje prodaju kako bi podmirili elementarne životne troškove. Tako je od 5.

21.2.2014.
19:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Riječ je o reprezentativnim nekretninama u vikend-naseljima mahom u općinama Erdut, Draž i Kneževi Vinogradi koje su građani podigli 80-ih godina prošlog stoljeća, kada si je vikendicu u osječkoj okolici mogla priuštiti gotovo svaka prosječna obitelj. Sada se te vikendice prodaju jer si prosječna obitelj više ne može priuštiti ni grijanje u zimskim mjesecima, piše Glas Slavonije.

"Vikendica se može kupiti u rasponu od pet tisuća do 30 tisuća eura. Primjerice, u Žarkovcu, na području Erduta, trenutačno je na prodaju za samo 35 tisuća eura cijelo jedno manje vikend-naselje. Dobar primjer prodaje vikendica u bescijenje je i ona u Kamencu koja se prodaje za samo 17 tisuća eura. Riječ je o prekrasnoj kući s dvjema etažama, na ukupno 70 četvornih metara, moderniziranoj i sređenoj... Vlasnica je na rubu egzistencije. Mora prodati ili tu vikendicu ili stan u gradu da bi imala za osnovne životne potrebe", priča Marijan Matijević, direktor tvrtke za posredovanje u kupoprodaji nekretnina Nekretnine Matijević iz Osijeka.

No, napominje, iako je tržište zatrpano vikendicama, malo njih ih se uspijeva prodati.

"Ponuda je velika, ali promet je zanemariv. Situacija je to koja se stvorila u proteklih šest godina. Vikendice su, čini se, postale nekretnina koju si uistinu rijetki mogu priuštiti", zaključuje Matijević.

http://www.glas-slavonije.hr/226793/3/Vikendice-u-bescjenje-Manje-vikend-naselje-za-35000-eura

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali