PROBLEMI IZRODILI IDEJU: / Startap koji izrađuje psihološki profil osobe

Drew D'Agostino napustio je svoj posao u jednoj softverskoj tvrtki nakon što je dobio ideju za vlastiti posao.

13.9.2015.
10:15
Thinkstock/Ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Drew D'Agostino pokrenuo je startup Crystal. Riječ je o projektu koji je osmislio kako bi si olakšao komunikaciju s ljudima koji su mu neophodni za posao. Crystal na internetu pretražuje dostupne podatke o nekoj osobi te pomoću njih izrađuje psihološki profil osobe.

D'Agustino je projekt osmislio kako bi zadovoljio vlastite potrebe. Bio je na čelu tima jedne tvrtke za softvere koji su željeli pronaći način kako potaknuti bolje radne odnose. D'Agostinu nije bio cilj pokrenuti vlastiti posao već jednostavno bolje razumjeti ljude s kojima radi.

"Pronašao sam način kako detektirati ljudsku osobnost bazirajući rezultate na onome što su sami o sebi napisali", rekao je za CNN Money D'Agustino dodajući kako Crystal razlikuje 64 tipa osobnosti.

Nakon što ih procijeni, nudi načine na koji način s određenom osobom razgovarati, napisati joj e-mail, surađivati s njom ili je pridobiti za rad u određenom poslu.

Koriste ju tvrtke Accenture, Hubspot i Google

Prednosti tog start up-a mogu se koristiti besplatno, no mjesečna pretplata kreće se od 19 do 49 dolara. Svakog dana Crystal zabilježi tisuću novih korisnika, većina ih ne plaća usluge. No, među korisnicima servisa su i tvrtke Accenture, Hubspot i Google.

D'Agostino je napustio tvrtku u kojoj je radio i posvetio se Crystal koja je još u fazi razrađivanja. Posao je smjestio u Nashville i zaposlio je četiri osobe.

CNN Money/Danas.hr

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali