Poslodavci 'skočili na noge' zbog poreza na bogate

27.5.2010.
16:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska udruga poslodavaca inicijativu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora o uvođenju četvrte stope poreza na dohodak u visini od 50 posto, kojoj je dao ime porez na bogate, smatra najobičnijom političkom demagogijom i licemjerstvom.

U priopćenju su poslodavci naveli kako se radi o prijedlogu iz kojega izvire prilično neznanje te upozorili Kosora da "plaća zasigurno nije izvor bogatstva, a što iz inicijative HSLS-a proizlazi". arti-201005260938006 "Ova inicijativa u osnovi skriva i dvije velike opasnosti. Vjerujemo da njihove posljedice inicijatori nisu htjeli postići. Prva se opasnost skriva u opasnoj poruci: u ovoj se zemlji ne isplati školovati i težiti većim obrazovnim postignućima, pa time i povećanju osobnog i općeg društvenog intelektualnog kapitala. U našoj se zemlji, barem prema inicijativi HSLS-a, puno preporučljivije bavljenje burzovnim špekulacijama jer su one ionako neoporezive. Jednako tako ova je inicijativa odličan poticaj za razvoj sive ekonomije", stoji u priopćenju HUP-a.

Poslodavci od HSLS-a kao stranke koja je po svojoj definiciji usmjerena na poticanje slobodnog poduzetništva, očekuju prijedlog "osmišljene i sustavne porezne reforme koja uključuje i porez na bogatstvo". To bi, kažu, svakako podrazumijevalo i inicijativu prema kojoj bi u ovoj zemlji svi trebali plaćati poreze prema ekonomskoj snazi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali