Play ponuda

POSLODAVAC U SUSJEDSTVU NAGRAĐUJE RADNIKE KOJI SE CIJEPE: / Svi koji to učine do 15. travnja dobit će i do 50 eura

Image

Tvrtka iz Paraćina u Srbiji želi novčanom nagradom potaknuti zaposlene na dobrovoljno cijepljenje

17.3.2021.
8:54
Play ponuda

Jedna tvrtka iz Paraćina u Srbiji svakog radnika koji se cijepi protiv koronavirusa do 15. travnja nagradit će sa 6000 dinara (oko 50 eura), piše Blic.

"Radnici do 40 godina starosti dobit će 6.000 dinara (oko 50 eura), a oni preko 40 godina 4.000 dinara (oko 33 eura)", stoji u odluci paraćinske tvrtke, uz napomenu da naknadu daje poslodavac. U odluci piše i da je poslodavac donosi s ciljem poticanja zaposlenih na dobrovoljno cijepljenje.

Image
ŠTO SAD, SLIJEDI LI VELIKI VAL OTKAZA? Njihovi poslodavci su bili jasni: /

Oni zaposlenici koji se nisu cijepili - nisu poželjni

Image
ŠTO SAD, SLIJEDI LI VELIKI VAL OTKAZA? Njihovi poslodavci su bili jasni: /

Oni zaposlenici koji se nisu cijepili - nisu poželjni

Neke tvrtke posve zaustavile proizvodnju

Blic piše kako su pojedine tvrtke u Srbiji tijekom pandemije bile posve paralizirane zbog velikog broja radnika koji su bili na bolovanju. U nekima su stale cijele proizvodne linije, a time i ugovaranje novih poslova. Danas u većini srpskih tvrtki tvrde da imaju oko 50 posto cijepljenih od ukupnog broja radnika.

"I u takvim okolnostima plaćanje radnika da se cijepe nije nerazuman potez. Mnogi su građani na granici odluke cijepiti se ili ne pa im presudna može biti novčana nagrada. Takvu praksu primjenjuju mnogi poslodavci u svijetu", kažu u jednoj tvrtki u Srbiji.

Prema analizi tamošnje Privredne komore, broj radnika odsutnih s posla zbog koronavirusa nije zanemariv. U 1.134 kompanije sa 385.050 zaposlenih odsutno je gotovo 4 posto zaposlenih, najviše na području Užica, Novog Sada i Pančeva.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Play ponuda
Play ponuda