Play ponuda

POREZNICI OPET U POHODU: / Idućih dana pojačano će kontrolirati ove tri djelatnosti...

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 12. do 18.

13.9.2019.
7:40
PIXSELL, Sanjin Strukić
Play ponuda

U razdoblju od 12. do 18. rujna službenici Porezne uprave provodit će pojačane kontrole i to ciljano među poreznim obveznicima koji se bave trima djelatnostima. U Poreznoj upravi ističu da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način, piše Poslovni dnevnik.

Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 12. do 18. rujna nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu.

Tri djelatnosti pod nadzorom

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti trgovine na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, zatim djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića te iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Iz Porezne uprave poručuju i podsjećaju da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

Play ponuda
Play ponuda