OVO JE NAJSKUPLJA ČOKOLADA U HRVATSKOJ: / Za njenih 40 grama potrebno je izvoditi čak 600 kuna

Marinko Biškić iz Splita proizvodi najskuplju čokoladu u zemlji. Za njenioh 40 grama u kutiji od maslinovog drveta potrebno je izdvojiti čak 600 kuna.

24.5.2018.
19:36
Screenshot/HRT
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Marinko Biškić obišao je Venezuelu i Ekvador za najboljim zrnima kakaa da bi danas u Splitu proizvodio najfinije craft čokolade i bio njihov jedini mali proizvođač u Hrvatskoj. No, među svojim slatkišima taj Dalmatinac odnedavn o ima i jedan posebno, za naše prilike skup proizvod. Spravlja ga od najfinijeg zrna kakaa koje se zove Porcelana, magarećeg mlijeka i šećera agave i cijeni kao toliko koliko nije cijenjena ni jedna čokolada u Hrvatskoj.

Naime, za pločicu od 40 grama njegovog novog proizvoda, koji je smjestio u kutiju od maslinovog drva, nužno je izdvojiti čak 600 kuna.

"Mislim da u Splitu ima kupaca za to. Naročito tu mislim na turiste iz Rusije i Japana koji dolaze u našu malu čokoladarnicu. Ne mislim da će njih ta cijena posebno iznenaditi, jer u svijetu postoji puno skupljih čokoladi", kaže Marinko za HRT dodajući kako je njegova čokolada, s obzirom na sastojke, zdrava za srce, jetru, grlo, anemiju ali i za stres.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali