Zaposlili 20 ljudi, a traže i novu radnu snagu

Sedam tvrtki lani je udružilo snage i pokrenulo projekt s ciljem da podignu konkurentnost mladih programera. I uspjeli su! U međuvremenu su zaposlili 20 ljudi, a trenutno rade na tome da iz njihove ‘škole’ izniknu i nove IT tvrtke.

Četiri IT tvrtke s osječkom adresom prije godinu dana su pokrenule projekt Osijek Software City koji danas daje izvrsne “plodove rada” – otvorena nova radna mjesta i edukativni centar, piše Poslovni dnevnik.

‘Ljudima želimo dati lopatu u ruke’

Naime, u projekt su u međuvremenu ušle još tri tvrtke. Cilj im je svima bio povećati atraktivnost developerske struke i konkurentnost mladih programera na tržištu. No, htjeli su poticati i zapošljavanje. I uspjeli su! Pokrenuli su besplatnu edukativno-poslovnu akademiju te su zaposlili 20 ljudi. No, na tome neće stati. Zapošljavaju i dalje, a ovih su dana osnovali i udrugu.

“Ljudima želimo dati lopatu u ruke, odnosno znanje i alate”, kaže inicijator Nandino Lončar. Tako je iz prve generacije polaznika Software Startup Academyja osnovano šest timova u kojima je četiri, pet ljudi koji rade na razvoju šest ideja. Nakon što dobiju mentora, trebali bi izraditi i poslovni plan, a potom bi iz tih timova trebale “iznići” barem dvije nove IT tvrtke.

Povratak na Net.hr