Play ponuda

OBJAVLJENA LISTA 10 NAJBOGATIJIH HRVATSKIH PODUZETNIKA: / Zapošljavaju desetke tisuća radnika i zarađuju milijarde

Nije iznenađenje što se na prvom mjestu nalazi Branko Roglić, vlasnik Orbica, najveće europske distributerske tvrtke

26.11.2020.
20:54
Play ponuda

Tko su najmoćniji i najbogatiji domaći poduzetnici, pokazala je nova ovogodišnja lista 10 hrvatskih milijardera. Za one koji prate biznis u Hrvatskoj, nije iznenađenje što se na prvom mjestu nalazi Branko Roglić, vlasnik Orbica, najveće europske distributerske tvrtke, kaže se u prilogu RTL-a. Roglićeva zarada iznosi 17,74 milijarde kuna.

Image
KAŽU DA JE ON NAJBOGATIJI GRAĐANIN HRVATSKE: /

'Milijuni mi ne znače ništa, oni služe da mogu platiti radnike ako firma dođe u krizu...'

Image
KAŽU DA JE ON NAJBOGATIJI GRAĐANIN HRVATSKE: /

'Milijuni mi ne znače ništa, oni služe da mogu platiti radnike ako firma dođe u krizu...'

Svi zajedno po zaradi su teški 66 milijardi kuna

Na drugom mjestu je Pavle Vujnovac, gazda ENNA Grupe iz Vukovara u čijem je sastavu i Prvo plinarsko društvo te suvlasnik Pevexa i kutinske Petrokemije. Njegovo bogatstvo je 8,94 milijarde kuna. Treći je Ivan Čermak, vlasnik Croduxa s 6,20 milijardi kuna. Na četvrtom mjestu je Ante Vlahović, najveći pojedinačni dioničar Adris grupe, čije bogatstvo je 6,01 milijardu kuna.

Peti je Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, također sa 6,01 milijardi kuna kao i Vlahović. Šesti je Dubravko Grgić, vlasnik koncerna Agram, koji je "težak" 4,76 milijardi kuna. Na sedmom mjestu su Silvio i Robert Kutić te Izabel Jelinić, suvlasnici IT i telekomunikacijske tvrtke Infobip iz Vodnjana koja se probila na svjetsko tržište. Osmi je Mile Ćurković, vlasnik Plodina s 4,37 milijardi kuna. Deveti je Stipo Matić, vlasnik M SAN grupe s 4,27 milijardi kuna, dok su na desetom mjestu braća Pivac, trojica njih, koji su uz svoju mesnu industriju odnedavno i vlasnici Kraša. Njihovo bogatstvo je 3,36 milijardi kuna.

Kada im se zbroje prihodi, svi spomenuti "teški" su 66 milijardi kuna.

Play ponuda
Play ponuda