Play ponuda

Novi biznis Ivice Todorića – kreće u gradnju hotela

shimmer fallback

Iz Agrokora kažu da žele 'dati podršku najvećima u svijetu i ohrabriti ih da investiraju u hrvatski turizam, jer je dovođenje najvećih svjetskih kompanija jedina dugoročno održiva varijanta'.

13.3.2012.
9:40
Play ponuda

Ivica Todorić baca se u biznis građenja hotela. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, pravi cilj Agrokorovog preuzimanja manjinskog udjela u dubrovačkoj agenciji Gulliver Travel, kako se spekulira, udruživanje je Ivice Todorića s njemačkim TUI-jem, koji drži 70 posto Gullivera, te pokretanje zajedničkih ulaganja u gradnju hotela u Hrvatskoj.

Neizravno to potvrđuje i odgovor Agrokora na upit o razlozima preuzimanja Gullivera, u kojem stoji kako "žele dati podršku najvećima u svijetu i ohrabriti ih da investiraju u hrvatski turizam, jer je dovođenje najvećih svjetskih kompanija jedina dugoročno održiva varijanta".

TUI Grupa je u prošloj godini ostvarila prihod od 14,6 milijardi funti uz dobit od 360 milijuna funti. Od toga je 103 milijuna prihoda ostvareno u središnjoj Europi, a u financijskom izvješću kompanije Hrvatska se i ne spominje. Prema nekim procjenama, TUI u Hrvatsku godišnje dovodi oko 40 tisuća gostiju, i dobar dio toga ide preko Gullivera.

Play ponuda
Play ponuda