Nema vise vremena: Evo sto poslodavci traze od Vlade

Hrvatska u 2014. godini nije napredovala u provedbi reformi, smatraju u Hrvatskoj udruzi poslodavaca koja je na predblagdanskom susretu poduzetnika i poslodavaca 'Pogled na 2015.

9.12.2014.
18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

HUP Skor za prosinac 2014. iznosi 32 od mogucih 100 bodova i za jedan je bod manji nego prosle godine. U 12 podrucja koja se prate u HUP skoru nazadak je zabiljezen u njih sedam.

Produktivnost i konkurentnost, fiskalna konsolidacija, pravosude i trziste rada, najgore su ocijenjena podrucja, dok je napredak postignut u podrucju javne administracije i poticanju investicija. Pri tome poslodavci smatraju da je napredak u javnoj administraciji ostvaren zbog znacajnog skracenja rokova za izdavanje gradevinskih dozvola, a kod poticanja investicija zbog porasta stranih ulaganja, javlja HRT.

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja ocijenila je na predstavljanju HUP Skora, kako on ne pokazuje samo koliko Hrvatska zaostaje za razvijenim, nego i zemljama koje su kao Hrvatska prolazile tranziciju.

Naviknuli se na krizu

Hrvatska si po njezinom misljenju ne moze priustiti vise ni jednu, a kamo li jos nekoliko izgubljenih godina. Kaze kako HUP od Vlade trazi da bez obzira na izbornu godinu napokon krene u ozbiljne reforme, a to, kako je dodala, poslodavci ocekuju i od buducih vlada.

Drzi kako proracun za 2015. godinu ne pokazuje spremnost Vlade za takve reforme, a ne nudi ni optimizam da ce ta godina biti poslovno bolja od ove. Posebno zabrinjavajucim drzi sto je u Hrvatskoj nakon sest godina krize razvijena navika na krizu pa ju se uzima zdravo za gotovo, a to nije normalno.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali