Nakon sezone kući mogu ponijeti i do 30 tisuća kuna

Konobari, kuhari, sobarice i pomoćno kuharsko osoblje i ove su godine na vrhu liste najtraženijih sezonaca u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

20.4.2013.
9:23
VOYO logo

Najveći poslodavci u Dubrovačko-neretvanskoj županiji su brojni hoteli, zatim ugostitelji te turističke agencije. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Dubrovnik na sezonskim poslovima u uslužnim djelatnostima angažirana je 291 osoba, a među njima ih je 71 iz drugih hrvatskih županija. Najviše 'uvezenih' sezonaca dolazi iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Ti sezonci iz županija van Dubrovačko-neretvanske, mogu zaraditi i do 30.000 kuna, izračunala je Slobodna Dalmacija. Naime, sezonci angažirani u hotelima ne moraju plaćati smještaj ni trošiti za prehranu, pa se nakon završetka sezone kući mogu vratiti s tridesetak tisuća kuna, pod uvjetom da na moru ostanu barem pet mjeseci. Tako se za sezonski posao sobarice u dubrovačkim hotelima prosječno može zaraditi od četiri do 4,5 tisuća kuna, mjesečna primanja konobara kreću se od 5 do 6 tisuća kuna, dok na plaću od 10 tisuća kuna mogu računati kuhari zaposlenici kvalitetnih dubrovačkih restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo