U Krku se proizvodi sladoled kakvog nema nigdje u Hrvatskoj pa ni šire, a osvojio je nepca i onih izvan naših granica pa ga tako ližu i oni u Češkoj, ali i u Južnoj Koreji. Riječ je o sladoledu spravljenom od potpuno prirodnih sastojaka, ali bez glutena i šećera. Po staroj talijanskoj recepturi spravlja ga vlasnik male krčke tvornice Dalibor Jurina, piše RTL.
"Pošto ga jedino ja proizvodim, tu imam otvorenu cijelu Hrvatsku, počeo sam nešto uvozit u Prag, sad oni imaju testiranje prodaje i za jesen planiramo malo proširiti", priča Jurina čiji je sladoled osvojio i nepca šefova južnokorejske zrakoplovne tvrtke.
Zapošljava četvero radnika, ali i sezonce
"U prvoj klasi Korean airlinesa, tražili su sladoled u čašicama, probali su, dopao im se i sada se malo vozi u avionima", dodaje Jurina. Njegov Gelati d'oro zapošljava četvero ljudi, a trenutno ima i sezonske radnike.
Kako bi unaprijedio proizvodnju, sam inače inženjer elektrotehnike, bio je inovativan i umjesto potrebnih strojeva u posao uveo novo "čudo".
"Pa u principu to je CNC 3D printer, samo puno većih omjera. Ne printa malu plastiku, nego sladoled", pojašnjava Jurina čiji bi sladoled mogao postati brend po kojem će se prepoznavati ne samo Krk nego i cijela Hrvatska.