Play ponuda

IZABRANA NAJMOĆNIJA ŽENA HRVATSKOG BIZNISA! / 'Sektor u kojem radim je motivirajući, a žene mogu uspjeti'

Image

Najmoćnija žena hrvatskog biznisa već drugu godinu za redom po izboru tjednka Lider jest predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

1.12.2016.
14:27
Play ponuda

Konferencija Žene u biznisu šestu godinu za redom u organizaciji tjednika Lider u Zagrebačkom kazalištu mladih okupila oko 300 žena među kojima su i najuspješnije u biznisu. Ondje će Lider po 12 po dodijeliti i nagrade za najmoćnije žene u biznisu, a na sam vrh među njima, prema izjavi glavnog urednika Lidera Miodraga Šajatovića već drugu godinu za redom zasjela je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Govoreći o nagradi Kovačević je istaknula da je ona motivira, a ženama je poručila da se može uspjeti i te da se trudom i odgovornošću mogu postići dobri rezultate. Sektor u kojem radi nazvala je motivirajućim i naglasila kako u Ericsson Nikoli Tesli ima daleko više žena nego u globalnom Ericssonu.

Grabar-Kitarović: Žene su značajno podzastupljene u poduzetničkim strukturama

Na Konferenciji je bila i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović koja je upozorila da su žene značajno podzastupljene u poduzetničkim strukturama, te da je njihov postotak u STEM zanimanjima minoran. Prema njenim riječima, razlozi za to su duboki i trebat će puno vremena da se to riješi.

"Već u vrtiću djecu se uči kako postoje muška i ženska zanimanja. Premda na papiru drugačije piše, tek kada u potpunosti takvo razmišljanje iskorijenimo iz glava ljudi, ravnopravnosti će biti moguća i napredak će se dogoditi. Više od 90 posto zanimanja budućnosti biti će vezano uz digitalizaciju. Ukoliko žene nastavimo isključivati iz toga procesa, Hrvatska će u budućnosti ostvariti tek polovične rezultate, te neće biti funkcionalna. Djevojke ostvaruju bolje rezultate nego dječaci u osnovnoj i srednjoj školi u matematici, no i dalje ih se ne ohrabruje da se bave STEM zanimanjima. Potrebna je promjena plana rada onih koji educiraju naše najmlađe", dodala je predsjednica.

Play ponuda
Play ponuda