Play ponuda

HT / poskupljuje cijenu razgovora s fiksnih telefona

shimmer fallback

HT je odlučio poskupjeti cijene razgovora s fiksnih telefona.

25.3.2010.
23:06
Play ponuda

HT je svoje korisnike o poskupljenju cijena fiksne telefonije obavijestio letkom uz račune za veljaču. No, u letku tek upućuje svoje korisnike na to da se o novim cjenovnim izmjenama mogu informirati 1. travnja na stranicama HT-a, ili, pak, u dnevnim novinama (Vjesniku), piše Večernji list.

U HT-ovoj službi za odnose s javnošću potvrdili su da poskupljenje treba odobriti navedena agencija. Kažu, u potpunosti poštuju zakon kada je riječ o obavještavanju korisnika te će od prvog travnja svi sve znati i rok od 30 dana o obavijesti bit će ispoštovan.

Također, kažu da ono što je u slučaju poskupljenja ipak dobra vijest jest da je riječ tek o usklađenju cijena s povećanjem PDV-a, što bi u konačnici trebalo osigurati 'sitnije' poskupljenje, a ne odnosi se ni na sve tarife jer je za neke poskupljenje već 'odrađeno'.

No, u Udruzi za promicanje prava korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga Telekom tvrde da HT nije postupio po zakonu. Telekom je mišljenja da takav postupak T-Coma nije u skladu sa Zakonom o elektroničkim komunikacijama, u kojem se propisuje da operator u slučaju promjene cjenovnih sustava "mora izvijestiti pretplatnika pisanim ili elektroničkim putem o predloženim izmjenama i njegovu pravu na raskid ugovora".

Dakle, kažu u udruzi, T-Com je bio dužan pretplatnike obavijestiti točno koje cjenovne korekcije predlaže te naglasiti kako svaki pretplatnik ima pravo u roku 30 dana od objave novog cjenovnog sustava raskinuti svoj ugovor bez ikakve naknade.

Pozivaju i stručne službe Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije da provedu stručni nadzor i utvrde je li T-Com postupio sukladno odredbama Zakona ili je povrijedio zakon, za što su propisane kazne do 1.000 kuna, piše Večernjak.

Play ponuda
Play ponuda