Play ponuda

Hotelijeri u Slavoniji krenuli u lov 1.300 sezonaca

shimmer fallback

'Vidi se da je Slavoncima u krvi kuharstvo, dobri su i pekari, slastičari', poručuju hotelijeri, koji ovih dana u Slavoniji traže i radnike za druge poslove.

5.4.2011.
12:17
Play ponuda

Slavonski kuhari, pekari i slastičari među traženijima su kad je riječ o sezoncima koji se zapošljavaju na moru. Potvrdili su to hotelijeri koji su po radnike došli u Osijek na 4. Sajam poslova.

"Zapošljavamo sezonske radnike u hotelima na području Rovinja i Vrsara. Sada smo jedini u Istri koji imamo hotele s pet zvjezdica i tražimo stručne ugostiteljske radnike i pomoćnu radnu snagu, a namjeravamo uposliti 1.300 sezonaca", kazala Ornela Bundalo, stručna suradnica zadužena za ljudske potencijale u tvrtki Maistra Rovinj-Vrsar. Prema njenim riječima, šezdesetak posto zaposlenih je iz Istarske županije, a najviše ostalih stiže iz Osječke i Vukovarske županije.

"Rado upošljavamo Osječane jer tu je Ugostiteljsko-turistička škola iz koje dolazi dobar kadar. Odavde stiže već više sezona i pomoćna radna snaga. Vraća nam se 70, 80 posto istih radnika, ali oko 150 osoba bit će novouposlenih. Kako raste broj gostiju, tako raste i potreba za više radnika", dodaje te otkriva kako kuhar početnik za osmosatno radno vrijeme može zaraditi i do 4.500 kuna.

U proteklih osam godina Solaris d.d. svake je godine zaposlio stotinjak radnika iz Osijeka. Najčešće je riječ o kuharima, pomoćnim kuharima i recepcionarima.

"Vidi se da je Slavoncima u krvi kuharstvo, dobri su i pekari, slastičari", kazao je Branimir Vlajić iz Odjela za ljudske potencijale Solarisa d.d. Dodaje kako već četiri godine surađuju i s Ugostiteljsko-turističkom školom iz Osijeka, te da im učenici u Solaris dolaze na praksu.

Vezani članci:

arti-201104020031006 arti-201103310751006

Play ponuda
Play ponuda