Play ponuda

POSKUPLJUJU USLUGE / Jedna banka odlučila je povećati iznos naknada. Hoće li njihov primjer sada slijediti i druge?

Image
Foto: Europol

Ako tijekom mjeseca nije bilo prometa po računu, naknada se, kažu u banci, neće obračunati

3.12.2021.
21:07
Europol
Play ponuda

Od 1. veljače Erste banka povećava naknade na dio usluga. Poskupljuju neke opće naknade poput vođenja tekućeg računa za umirovljenike, i to sa 4 na 5 kuna mjesečno, ali i naknade online bankarstva, odnosno plaćanja putem Ersteove nove aplikacije George, piše Novi list.

Sve se promjene mogu naći na webu banke, u okviru Izvatka iz Odluke o naknadama za usluge u poslovanju s građanstvom, dok su korisnici Georgea informaciju dobili tim putem. No, ako tijekom mjeseca nije bilo prometa po računu, naknada se, kažu u banci, neće obračunati. Nadalje, ako klijent ima ugovorenu uslugu SEPA izravnog terećenja, ustvari trajni nalog, za svako tako izvršeno terećenje platit će 3 kune umjesto dosadašnje 2 kune.

George postaje jedinstvena usluga online bankarstva

Za plaćanja svojih obveza u kunama u poslovnicama putem kreditnog transfera, ubuduće će morati izdvojiti naknadu u visini 1,5 posto iznosa obveze (minimalno 10 kuna, maksimalno 100 kuna), umjesto dosadašnjeg iznosa naknade kreditnog transfera od 1,5 posto (minimalno 8 kuna, maksimalno 75 kuna).

Erste banka objavila je i da njihova aplikacija George postaje jedinstvena usluga online bankarstva ove banke koja zamjenjuje dosadašnje usluge Erste NetBanking, Erste mBanking i Erste FonBanking, te su stoga izmijenjeni akti kojima se regulira online bankarstvo.

Iako prvo navode da klijenti koji ugovore neki od računa u mjesecu otvaranja ne plaćaju naknadu za vođenje, što je pogodnost, daljnjim čitanjem uočava se da internet bankarstvo, online plaćanja, odnosno svi ovi moderni i digitalni kanali koje banka toliko »gura« i promovira, zapravo poskupljuju. U banci su rekli da je to zato što iza tih usluga »stoje velika ulaganja«.

Play ponuda
Play ponuda