Upoznajte hrvatsku tvrtku koja je dobila posao godine

29.9.2012.
12:58
VOYO logo

Naime, u projektu rušenja bespravnih građevina (sagrađenih nakon 21. lipnja 2011.) koji je u rujnu na temelju rješenja Građevinske inspekcije pokrenulo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja TGT-Adriatik iz Pule jedini je izvršitelj. Kolika je to prilika, koju tvrtka može iskoristiti do kraja godine, najbolje govore podaci: u sljedećih mjesec dana na popisu za rušenje 30-ak je građevina, a u planu do kraja godine ukupno 60-ak.

Iako će poneki bespravni graditelj sâm obaviti posao, većina će čekati do zadnjeg časa, kad tvrtka s ugovorom Ministarstva preuzima stvar u svoje ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena po rušenju jest od 150 do 200 tisuća kuna. Ove je godine već srušeno 150 objekata.

Iz Ministarstva graditeljstva Liderpress je dobio objašnjenje u kojem stoji da se radi prema sklopljenim ugovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rast prihoda od 55 posto

Naime, nakon natječaja za odabir izvođača objavljenoga u veljači 2005., dakle za Sanaderove vlade, mjesec dana poslije Ministarstvo je sklopilo ugovore s pet izvođača, kojima je prvim aneksom ugovor produljen za jednu godinu. Drugim aneksom 2007. četiri su tvrtke ostale u igri, a ostanak jedne tvrtke u igri objašnjava se ujedinjenjem zaštite okoliša, graditeljstva i prostornoga uređenja u jedno ministarstvo.

Tada je, potkraj 2011., pokrenut postupak za raspisivanje natječaja za izbor novih ugovornih izvođača koji se planira provesti do kraja 2012. Do tada je trećim aneksom produljen Ugovor o izvršenju inspekcijskih rješenja s TGT-Adriatikom, tvrtkom s 22 zaposlena i 55-postotnim rastom prihoda u 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo