Na riječkoj ribarnici nudi se obilje ribe, a na Badnjak će biti
najtraženija. Loša je vijest da od 15. prosinca zbog lovostaja
neće biti sitne, plave ribe koja je i najjeftinija. Na tanjurima
će zato biti skupa bijela riba.
Bakalar je nezaobilazan, ali s njegovim pripremanjem mnogo je
posla. Zato će mnogi naručiti gotove porcije.
Dan nakon Badnjaka na stolovima je mnogo teža hrana. Kilogram
purice bit će 50 kuna, odojak po 40, a teletina od 60 do 100
kuna.
Novcem koji se nekad trošio samo za meso, sada se priprema cijeli
blagdanski stol. Šoping groznica počinje za nekoliko dana.
Prodavači poručuju da cijene neće rasti. To će biti njihov
blagdanski dar
Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini, prepun druženja, darivanja ali i trošenja. U blagdansko vrijeme najviše novca potroši se na hranu. Unatoč generalnoj kroničnoj besparici svaka obitelj nastoji njegovati tradiciju i pripremiti tipična blagdanska jela.