Naucite kako se rijesiti razlicitih vrsta mrlja s odjece

shimmer fallback

Koliko vam se puta dogodilo da prolijete nesto po najdrazoj kosulji i zatim groznicavo jurite u kupaonu kako bi se rijesili mrlje?

11.12.2014.
10:36
Play logo

Mrlje od napitaka kao sto su kava, caj, alkohol, vocni sokovi i gazirana pica

Natopite mrlju u hladnu vodu na desetak minuta, te je zatim, koristeci kruti sapun, tekuci deterdzent ili pastu koju ste napravili koristeci deterdzent i vodu, dobro istrljajte. Ako ste koristili pastu, prije nego se osusi operite je s deterdzentom u toploj vodi.

Cokolada

Pokusajte ostrugati sto vise cokolade mozete s nozem tupog vrha. Zatim natopite odjecu u toploj vodi sa sapunicom, a ako smeda mrlja i dalje bude vidljiva, natopite je jos u mjesavini vode i tekuceg sapuna i dobro isperite toplom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kozmetika

Prije nego stavite odjecu u perilicu na pranje, mrlju ili dobro premazite sapunom za uklanjanje mrlja ili s pastom od deterdzenta i vode.

Ulje

Play logo

Maramicom pokusajte upiti sto vise ulja. Zatim namocite mrlju i stavite na nju tekuci deterdzent, te ostavite da stoji 15-20 minuta. Nakon toga deterdzent isperite s toplom vodom. Alternativni nacin ciscenja jest da stavite papir s obje strane mrlje i ispeglate je preko papira.

Svakako zapamtite: - Uvijek se potrudite 'izvuci' mrlju prije pranja odjece. - Mrlju trebate pokusati upiti, a ne trljati. - Sto dulje ostavite mrlju, to cete je teze ukloniti. - Mrlje od laka za nokte je nemoguce ukloniti, pa bi najpametnije bilo da pripazite da vam lak uopce ne kapne na odjecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo