Namirnice koje možete pojesti, ali i kojima možete očistiti dom

shimmer fallback

Ništa ne volimo više nego kad neku stvar možemo iskoristiti u više različitih situacija. To je ekonomično i veseli nas, zar ne?!

3.11.2014.
6:41
Play logo

1. Kora od banana i srebrnina

Nemojte baciti koru od banane ako u kući imate srebrni pribor za jelo. Naime, unutrašnjom stranom kore savršeno možete ispolirati taj dragocjeni pribor, koji će izgledati kao nov.

2. Kora od svježih krastavaca i mrlje na zidovima

Svježi krastavci su izuzetno svestrani čistači. Korom možete očistiti mrlje na različitih plohama i zidovima, a ako ne želite da vam se tijekom tuširanja zamagle ogledala u kupaonici, prije tuširanja korom prijeđite po ogledalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Kečap i bakar

Izlijte malo kečapa na krpicu i prijeđite s njim po bilo kakvom bakrenom predmetu kojem treba povratiti malo sjaja. Ostavite da odstoji pet do 30 minuta, jer će kiselina iz začina učiniti čuda.

4. Sirovi luk i roštilj

Ako s pola prerezanog luka premažete rešetke roštilja, riješit ćete se sveg ulja i ostataka namirnica. Najbolje bi bilo da prvo malo zagrijete roštilj, kako bi svi ostatci lakše otpali i spalili se do kraja, te na kraju nabijete luk na vilicu i premažete s njim rešetku za dovršavanje čišćenja.

5. Orasi i izgrebani namještaj

Izvadite orahe iz ljuske i protrljajte po ogrebotinama na drvenom namještaju. Nakon toga još utrljajte s prstima ogrebana mjesta kako bi ulje iz oraha potpuno ušlo u brazde. Na kraju uzmite mekanu krpicu i ulaštite namještaj. I to je to!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Sol i mrlje od vina

Obična kuhinjska sol učinit će čuda na bilo kojoj površini prekrivenoj crvenim vinom. Čim vam se prolije vino, odmah na to mjesto nanesite sol koja će upiti vino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Šnita kruha i komadići stakla

Ako ne znate što s malim komadićima stakla koje je naizgled nemoguće sve pokupiti nakon što ste razbili čašu, uzmite šnitu kruha. Malo ga namočite i pritisnite uz površinu gdje je staklo. Pokupit će i najsitnije komadiće stakla bez problema.

8. Riža i mlin za kavu

Ovaj trik inače vrijedi i za bilo kakve mlinove/drobilice za začine. Jednostavno malo sirove riže stavite u mlin i meljite sve dok se ne pretvori u prah. Kad budete gotovi, primjetit ćete da je riža pokupila i sve ostatke kave ili začina, pa samo prebrišite mlin s vlažnom krpicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Maslinovo ulje i smola

Ako ste se na moru slučajno negdje zaljepili na smolu, a zatim sjeli na trosjed, ne brinite. Možete je ukloniti uz pomoć maslonovog ulja. Jednu žličicu ulja nanesite na krpicu i utrljajte na prljavo mjesto. Ulje bi trebalo omekšati smolu u trenu.

10. Palenta i masne mrlje

Ako vam je na fotelji ostala velika mrlja od pizze, ne očajavajte. Mrlju prekrijte palentom i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Nakon toga palentu usisajte s usisavačem, jer bi ona trebala upiti masnoću, a poslije tkaninu očistite kao što to činite i inače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

11. Cola-Cola i zahodska školjka

Kiseline u Coca-Coli pomoći će vam da uklonite bilo kakave mrlje unutar zahodske školjke. Jednu limenku istresite u zahod i ostavite da odstoji sat vremena. Zatim dobro izribajte cijelu školjku i pustite vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo