Play ponuda

Na koje sve načine možete koristiti sodu bikarbonu u perilici rublja

shimmer fallback

Soda bikarbona odličan je prirodni čistač. Osim što je stavljate u ukusne recepte, možete je iskoristiti na brojne načine u kućanstvu.

6.9.2013.
9:05
Play ponuda

Osvježivanje boje

Dodajte pola šalice sode bikarbone u pranje kada dodajete uobičajeni deterdžent. Soda bikarbona učinit će bijelu bjeljom, a ostale boje svježijima.

Neutralizira kiselinu

Mrlje različitih vrsta kiseline mogu doći na tkaninu na razne načine (kiseline iz baterije, preparati za čišćenje WC školjke, povraćanje, urin)...

Brzo isperite mrlju od kiseline i potom pospite sodom bikarbonom da neutralizirate kiselinu i spriječite moguću štetu. Ako se ksielina već osušila, možete je neutralizirati sodom bikarbonom prije pranja i spriječiti moguće štete u perilici.

Savjet za voštane pastele u mašini

Ako se voštane pastele slučajno operu s rubljem, ima nade da bez puno muke uklonite 'umjetničko djelo'. Rublje ponovno operite na najtoplijoj vodi koja je dopuštena za tkaninu, i dodajte sode bikarbone tako da napunite pola pretinca za deterdžent.

Savjet za stare tkanine

Soda bikarbona može biti vrlo učiinkovita kod uklanjanja mrlja nastalih uslijed starosti tkanine. S obzirom da je prirodni čistač, boja vaše stare tkanine bit će osvježena.

Omekšivač tkanine

Umjesto umjetnih omekšivača, dodajte pola šalice sode bikarbone prilikom ciklusa ispiranja. Ona će djelovati kao prirodni omekšivač i bolja je opcija za one s osjetljivom kožom.

Neugodni mirisi

Dodajte sode bikarbone u vodu za ispiranje i riješit ćete se neugodnih mirisa.

Čišćenje perilice rublja

Ako slučajno operete žvakaču gumu ili bombon koji se zalijepe za površinu bubnja, pomoću plastičnog alata te smjese od vode i sode bikarbone možete ih nježno ukloniti iz perilice.

Play ponuda
Play ponuda