Vrijeme pripreme: 50 min
Kalorije: 168 Masnoća: 3.9 g Ugljikohidrati: 2.7 g Proteini: 9.8 g Kolesterol: .8 mg Natrij: 183 mg
Sastojci:
1 kg morske ribe, razne 450 g škampi 24 školjke 3 žlice maslinova ulja 2 češna češnjaka 1 srednje velik luk, nasjeckan 1 naribana mrkva 2 celera, nasjeckana 1 poriluk, nasjeckan 1 komorač, nasjeckan 1 šalica bijelog vina
Upute za pripremu:
1. Očistite ribu i pripremite filete. Od ribljih ostataka skuhajte juhu, a pred kraj dodajte škampe i kuhajte daljnjih 20 minuta.
2. Očistite školjke pa pirjajte na malo ulja dok se ne otvore. Uklonite one koje se nisu otvorile, a iz otvorenih izvadite meso. Sačuvajte sok, profiltrirajte ga pa dodajte u riblju juhu.
3. Na maslinovu ulju pirjajte češnjak, luk, mrkvu, celer, poriluk i komorač. Dodajte riblje filete, škampe i školjke. Izlijte šalicu bijelog vina i smanjite vatru. Dodajte riblju juhu i ostavite još 15 minuta.
4. Poslužite uz kruh kratko zapečen na maslinovu ulju.