Morska harmonija

Harmonija ribe, školjki i škampa dobro će leći umjesto uobičajenoga masnog menija. Može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, zavisno kako ste osmislili objed

27.12.2000.
20:26
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 50 min

Kalorije: 168 Masnoća: 3.9 g Ugljikohidrati: 2.7 g Proteini: 9.8 g Kolesterol: .8 mg Natrij: 183 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 kg morske ribe, razne 450 g škampi 24 školjke 3 žlice maslinova ulja 2 češna češnjaka 1 srednje velik luk, nasjeckan 1 naribana mrkva 2 celera, nasjeckana 1 poriluk, nasjeckan 1 komorač, nasjeckan 1 šalica bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. Očistite ribu i pripremite filete. Od ribljih ostataka skuhajte juhu, a pred kraj dodajte škampe i kuhajte daljnjih 20 minuta.

2. Očistite školjke pa pirjajte na malo ulja dok se ne otvore. Uklonite one koje se nisu otvorile, a iz otvorenih izvadite meso. Sačuvajte sok, profiltrirajte ga pa dodajte u riblju juhu.

3. Na maslinovu ulju pirjajte češnjak, luk, mrkvu, celer, poriluk i komorač. Dodajte riblje filete, škampe i školjke. Izlijte šalicu bijelog vina i smanjite vatru. Dodajte riblju juhu i ostavite još 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Poslužite uz kruh kratko zapečen na maslinovu ulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo