Morska harmonija

Harmonija ribe, školjki i škampa dobro će leći umjesto uobičajenoga masnog menija. Može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, zavisno kako ste osmislili objed

27.12.2000.
20:26
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 50 min

Kalorije: 168 Masnoća: 3.9 g Ugljikohidrati: 2.7 g Proteini: 9.8 g Kolesterol: .8 mg Natrij: 183 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

1 kg morske ribe, razne 450 g škampi 24 školjke 3 žlice maslinova ulja 2 češna češnjaka 1 srednje velik luk, nasjeckan 1 naribana mrkva 2 celera, nasjeckana 1 poriluk, nasjeckan 1 komorač, nasjeckan 1 šalica bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. Očistite ribu i pripremite filete. Od ribljih ostataka skuhajte juhu, a pred kraj dodajte škampe i kuhajte daljnjih 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Očistite školjke pa pirjajte na malo ulja dok se ne otvore. Uklonite one koje se nisu otvorile, a iz otvorenih izvadite meso. Sačuvajte sok, profiltrirajte ga pa dodajte u riblju juhu.

3. Na maslinovu ulju pirjajte češnjak, luk, mrkvu, celer, poriluk i komorač. Dodajte riblje filete, škampe i školjke. Izlijte šalicu bijelog vina i smanjite vatru. Dodajte riblju juhu i ostavite još 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Poslužite uz kruh kratko zapečen na maslinovu ulju.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo