Tijesto od krem sira
Namirnice:
1 ½ šalica (185 g) glatkog brašna, 125 g krem-sira, narezanog, 125 g maslaca, narezanog;
Nadjev
Namirnice:
1 žlica ulja, 2 luka, sitno nasjeckana, 3 češnja češnjaka, zgnječena, 1 žličica curry praha, 3 jaja, ½ šalice (125 ml) punomasnog vrhnja, 1 šalica (oko 350 g) kuhane buće, zgnječene, 2 žlice kumina;
Postupak:
1. Tijesto: Zagrijete pećnicu na 210°C . Prosijte brašno u veliku zdjelu, dodajte maslac i krem-sir. Prstima miješajte tijesto 2 minute, dok ne postane glatko i skupi se u kuglu.
2. Tijesto prenesite na pobrašnjenu površinu i mijesite 10 s ili dok ne bude glatko. Pokrijte plastičnom folijom i spremite u hladnjak na 30 min. Tijesto podijelite u 8 jednakih dijelova, razvaljajte i stavite u 8 dubokih vatrostalnih zdjelica promjera 10 cm, prethodno namazanih maslacem. Pecite 15 min ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, izvadite iz pećnice, smanjite temperaturu pećnice na 180°C.
3. Nadjev: Zagrijte ulje u maloj tavi, dodajte luk i češnjak i pržite na laganoj vatri 5 min ili dok omekšaju. Dodajte curry prah i miješajte 1 min. Stavite na tijesto u zdjelicama.
4. Promiješajte jaja, vrhnje i buću u velikoj zdjeli i tucite da se dobro promiješa. Prelijte po mješavini luka, pospite sjemenkama kumina. Pecite u pećnici na 180°C, 20 min ili dok se nadjev ne stisne.