ZKM / i TBF u pohodu na New York!

Predstava Garaža Zagrebačkog kazališta mladih premijerno će biti izvedena 28. siječnja u kultnom newyorškom kazalištu La MaMa koje je i koproducent toga projekta.

9.12.2009.
13:40
VOYO logo

Garaža je nastala prema romanu hrvatskog pisca Zdenka Mesarića, a redatelj predstave je Ivica Buljan.

U njoj, uz glumce Zagrebačkog kazališta mladih nastupa i TBF, nedavno proglašen bendom desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o spektakularnom fizičkom teatru čiju rockersku energiju prožimaju intimni prizori snažne vizualnosti. To je prva hrvatsko-američka koprodukcija dogovorena između ravnateljice ZKM-a Dubravke Vrgoč i Ellen Stewart, legende newyorške i svjetske kazališne scene.

Nakon premijere, predstava će u New Yorku biti dva tjedna na repertoaru kazališta La MaMa. Sredinom veljače slijedi hrvatska premijera u ZKM-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor romana Zdenko Mesarić, rođen je u Zagrebu 1977. godine. Njegov prvi roman Garaža dobio je epitet najšokantnijeg i najmučnijeg hrvatskog romana.

Eutanazijski turizam, gladijatorske borbe, obiteljsko nasilje, eksploatacija djece, pedofilija, socijalna zapuštenost – teme su koje govore o mogućem zastrašujućem scenariju iz bliske budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garaža je spoj znanstvene fantastike, borilačkih vještina, drame i film noira. Njezini pandani mogu se pronaći u kultnim filmovima kao što su Rollerball, Fight club ili Amores Perros, iako metaforički govori o užasima tranzicijskih zemalja. U predstavi se miješaju scene izrazitog nasilja, s obiteljskim prizorima koji su biblijski citati, do potpuno nadrealistički obojenih sekvenci o eutanazijskom turizmu.

U predstavi glume Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Goran Bogdan, Nina Violić, Doris Šarić Kukuljica, Barbara Prpić, Sreten Mokrović i TBF-ovci. Scenograf predstave je konceptualni umjetnik Slaven Tolj, a kostimografkinja je Ana Savić Gecan. Glumce je uvježbao trener borilačkih vještina Marinko Petričević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo