Žene i konji kroz oko Petre Gospodnetić

Galerija FER biti će domaćin mladoj autorici Petri Gospodnetić koja će se predstaviti novim ciklusom fotografija Contraria na temu balet i konji. Otvorenje izložbe je 20. svibnja u 19 sati.

4.5.2010.
14:57
VOYO logo

Fotografije su nastale s namjerom da usporede plemenitost konja kao životinje s gracioznošću ženskog tijela. One ujedno prikazuju i dva glavna tipa žena te kako se oni ocrtavaju kroz komunikaciju s konjem.

Jedan koji je nježan i vođen prvenstveno emocijama, a u konju traži čvrst oslonac te drugi koji je dominantan i vođen prvenstveno razumom, a konja gleda kao partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu će otvoriti udruga Lipicanska Barokna Raskoš sa svojom točkom; plesom s konjima.

Dva konja i mnoštvo kostimiranih plesača uvesti će publiku u svijet gdje konji i ljudi od pamtivijeka pomažu jedni drugima. Od srednjega vijeka, preko renesanse, do baroka. O AUTORICI: Petra Gospodnetić rođena je 1991. godine u Zagrebu. Studira na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a fotografijom se bavi zadnjih nekoliko godina. Do sada je sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi, te je imala dvije samostalne izložbe; jednu jednodnevnu u Češkom narodnom domu i jednu u knjižnici Novi Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na fotografijama su joj i inače najčešći motiv konji jer se jahanjem bavi od malena, pa je svoje dvije ljubavi spojila u jedno. Njezine fotografije objavljivane su na publikacijama, kao ilustracije knjiga i magazina, te na pojedinim naslovnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo