Zagreb postaje grad poezije

U spomen na istaknutoga hrvatskog pjesnika Josipa Severa, na dan njegove smrti, u četvrtak, 28. siječnja, u Zagrebu će se održati multimedijalni projekt Zagreb, grad poezije.

22.1.2010.
14:59
VOYO logo

Poetski programi, u kojima će sudjelovati glumci, pjesnici, glazbenici, likovni umjetnici, arhitekti, dizajneri i ljubitelji poezije, održat će se na više lokacija u gradu, stoji u obavijesti zagrebačke knjižare "Booksa".

U Kulturno-informativnom centru održat će se "Jutro poezije" i prikazati filmovi "Nema povratka" Adija Imamovića te "Ovo sam ja, Marin" Zijaha Sokolovića i Marina Kosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba pjesničkih agitacija Vlade Marteka "Pjesnici" otvorit će se u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, dok će se u knjižari "Booksa" održati program "Zagrebačke posvete" u čast Radovanu Ivšiću.

U projektu "Zagreb, grad poezije" također sudjeluju učenici osnovnih i srednjih zagrebačkih škola koji će se izravno tijekom dana uključivati u poetski program Z1 Televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija završava otvorenjem Teatra poezije u knjižnici Bogdana Ogrizovića, uz poetski program u kojem bi trebali sudjelovati glumci, pjesnici i štovatelji poezije, Tonko Lonza, Goran Matović, Perica Martinović, Dragan Despot, Zvonimir Mrkonjić Zijah Sokolović i drugi.

Manifestaciju organiziraju glumac Goran Matović i Teatar poezije, kojemu je cilj afirmacija poezije, osobito mladih pjesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo