Zagreb pod 'opsadom' anarhista

Zadnji vikend u ožujku održava se šesti Anarhistički sajam knjiga koji se ove godine seli u kino Europa. Osim gostiju iz regije, sudjeluju izdavači iz Austrije, Češke, Švicarske, Francuske...

24.3.2010.
12:26
VOYO logo

Osim već tradicionalnog okupljanja anarhističkih izdavača, grupa i pojedinaca, najavljene su i diskusije o strategijama socijalnih sukoba i akademističkom pristupu anarhizmu, kao i o novim sustavima nadzora i kontrole te predstavljanja novih knjiga, video projekcije, a na sajmu sudjeluju izdavači i projekti iz regije i svijeta.

Šesti Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održat će se od 26. do 28. ožujka u kinu Europa, dok će predstavljanja i diskusije ugostiti net.klub Mama, knjižnica Bogdana Ogrizovića i Zelena akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

sajam će posebnu pažnju posvetiti diskusijama o strategijama socijalnih sukoba i akademističkom pristupu anarhizmu, međutim, to su samo dvije teme predložene za diskusiju tijekom ovogodišnjeg sajma, jer jednako važno mjesto u programu zauzimaju teme poput novih strategija društvenog nadzora i kontrole, ili ratova za skvotove, te predstavljanja knjiga i projekata.

Ove godine na sajmu sudjeluju izdavači i projekti iz zemalja regije, ali i Austrije, Češke, Švicarske, Francuske, Australije, Italije, čime sajam još jednom pokazuje svoj međunarodni karakter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anarhistički sajam knjiga već šest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane. Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo.

Tijekom prvih pet godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo