Za 'Splitsko ljeto' nema recesije: 34 naslova na repertoaru

Jedan od naša dva najveća i najstarija ljetna kazališna festivala od 14. srpnja do 14. kolovoza ponudit će 34 operna, dramska, plesna i koncertna naslova.

8.7.2010.
15:24
VOYO logo

U vlastitoj produkciji ovogodišnje će Splitsko ljeto izvesti čak tri premijere.

VerdijevOtello realizira se u koprodukciji s tršćanskim Teatro Verdi, i otvara Splitsko ljeto na Prokurativama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji Giulija Ciabattija u naslovnoj će ulozi nastupiti Badri Maisuradze, vodeći dramski tenor Opere Boljšoj teatra, dok će Dezdemona biti Valentina Fijačko.

Ostale uloge tumače: Paolo Rumetz, Žana Marendić Bučević, Vinko Maroević, Špiro Boban, Ivica Čikeš, Luciano Batinić, Ozren Bilušić, Mate Akrap i Marko Cvetko, uz Zbor, Orkestar i Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split, te Dječji zbor Glazbene škole „Josip Hatze“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramski program nudi praizvedbu djela Smij i suze starega Splita. Na danas mitskom Sustipanu, na kojem je, surovim „ukinućem“ groblja, metaforički i stvarno zauvijek sahranjen stari Split, Goran Golovko, u dramaturškoj obradi Olje Lozice, s Dramskim ansamblom HNK Split postavlja biser Ivana Kovačića, danas gotovo zaboravljenog kroničara grada s početka prošlog stoljeća. Praizvedba je na programu 20. srpnja.

Baletni ansambl ponovno se susreće s Ramijem Be'erom, a to jamči još jednu svetkovinu plesa. Dobro se još pamti Magnum, koji je umjetnički voditelj Kibutz Contemporarty Dance Company postavljao sa splitskim Baletom na 52. Splitskom ljetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je plesni spektakl osvojio ne samo splitsku publiku, već i onu na Tjednu suvremenog plesa, koja ga je proglasila najboljom predstavom. Dodir je novi naslov koji s ovim hvaljenim ansamblom postavlja Rami Be'er svestrani scenski umjetnik, čije ime visoko kotira na globalnoj koreografskoj sceni.

Pored nabrojenog tu je i čitav niz atraktivnih gostujućih naslova, pa suradnja s 57. Festivalom igranog filma u Puli, u sklopu koje će birani domaći i strani s naše najveće filmske smotre biti prikazani i u Splitu, te vrijedne izložbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo