Za samo 10 lipa moguća su itekakva čuda!

Mjesec studeni ove godine na filmsku scenu grada Zagreba donosi nešto sasvim novo i nesvakidašnje. Projekt 365 - film za 10 lipa uskoro počinje! Zauzmite svoja mjesta!

8.11.2010.
14:49
VOYO logo

Osnovno polazište Projekta 365 je poticanje zajedništva, komunikacije, izmjenjivanje iskustava, znanja i novih spoznaja među filmskim (umjetničkim) entuzijastima koji će provoditi vrijeme zajedno snimajući filmove i učeći kako na uspjesima tako i neuspjesima.

Sudjelovati u projektu 365 podrazumijeva osmišljavati, snimati i promovirati kratke filmove, mala umjetnička djela u trajanju od 20 sekundi, koja će se prodavati po cijeni od 10 lipa, odnosno u paketu za 36,50 kuna kako bi se prikupila sredstva za financiranje nezavisnih filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značaj se projekta, osmišljenog kao jedinstvena platforma za okupljanje nezavisnih umjetnika s ciljem financiranja nezavisnih filmova, temelji na činjenici da otvara vrata svim ljubiteljima filma starijim od osamnaest godina i poziva ih na besplatno sudjelovanje u projektu te poticanje filmskog stvaralaštva.

''Naglasak je na samostalnosti, ne samo nas kao voditelja, već i svakoga tko u projektu sudjeluje na način da mi pružamo edukaciju, ali ne educiramo u pravom smislu te riječi već ona proizlazi iz grešaka, uspjeha i neuspjeha onih koji filmove stvaraju. Zadatak voditelja je biti neka vrsta kompasa na proizvodnom putu suradnika, dok sve rade samostalno. Nikada nećemo izdavati imperative, već samo mišljenja koja autori mogu, ali ne moraju uvažiti. Jedino što zahtijevamo u svrhu produktivnosti je poštivanje određenih pravila prema kojima nešto može ili ne može uopće stupiti u realizaciju'', objasnio je Matija Radeljak, idejni začetnik projekta, redatelj i producent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, treba naglasiti kako će svi sudionici projekta biti angažirani oko cijelog procesa nastanka filmova što mu daje dodatni značaj pa je stoga Projekt 365 - film za 10 lipa jedan od rijetkih koji pruža priliku svima da se uključe te na taj način pridonesu stvaranju dodatnih vrijednosti i podizanju svijesti o nezavidnim pozicijama mladih autora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo