Za 100 eura dobio sliku vrijednu milijun eura, ali neće je prodati!

U srijedu navečer je u pariškom središtu aukcijske kuće Sotheby's održana tombola u kojoj je izvučen sretni dobitnik koji je za nagradu dobio oko milijun eura vrijedan gvaš Pabla Picassa.

18.12.2013.
17:23
VOYO logo

U travnju ove godine su se preko interneta počele prodavati 'srećke' za osvajanje vrijedne nagrade, a svaka je vrijedila 100 eura. Novac od 50.000 'srećki' prikupljan je za očuvanje libanonskog grada Tira, a nagradu – Picassov gvaš Muškarca u opernom šeširu, dimenzija 30.5 x 24 centimetara – ponudio je Picassov unuk Olivier Picasso.

Sretni dobitnik je identificiran kao 25-godišnji Amerikanac Jeffrey Gonano iz Pennsylvanije, koji je za Pittsburgh Tribune-Review kazao da je mislio da nikad neće vidjeti Picassovo djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još sam u šoku. Ovo je nevjerojatno. Nikad nisam mislio da ću pobijediti. Samo sam vidio vijest o tomboli na Yahoou i kupio srećku. Ne znam ni sam zašto sam to učinio", kazao je Gonano.

Gonano je također kazao da ne namjerava prodati sliku, ali je neće objesiti ni na zid, nego je namjerava ponuditi nekom muzeju na izlaganje kako bi je i drugi mogli vidjeti. "Želim je zadržati. Možda ću je posuditi muzeju da je izloži da i drugi mogu uživati, a ne da je stavim u trezor. Sve ovisi. Još ne znam kakvi su porezi i ostalo", kazao je sretni 25-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovo je prvi put da je djelo jednog velikog slikara prodano na ovaj način, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo