Vruće jazz večeri u Varaždinu!

16. međunarodni festival tradicionalnog jazza održat će se 14. i 15. svibnja u HNK u Varaždinu, a osim domaćih snaga, predstavit će se i inozemni gosti.

5.5.2010.
19:04
VOYO logo

Nastupit će četiri sastava iz Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Austrije i Mađarske, rekao je umjetnički direktor festivala Mladen Mazur.

Prvu večer, čije je težište na swingu, otvorit će američko-hrvatski Le Kap quartet, a u istom stilu nastavit će mađarski Istvan Gyarfás trio&soloists.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će festivalom odjekivati blues austrijskog Boring Blues Banda te američkog Khalid "Wailing" tria.

Amerikance je Mazur predstavio kao glazbenike koji sviraju blues kakvog svi imamo u glavi - autentičan, čikaški crnački, koji nam donosi atmosferu Alberta i B.B. Kinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo posebni po dvije stvari. Prva je da ne miješamo, poput drugih festivala glazbene stilove, već smo odani tradicionalnom jazzu, a druga su naši jam sessioni. Poslije svake večeri festivala svi glazbenici samo se spuste iz koncertne dvorane dva kata niže u Podrumsku scenu Zvonimir Rogoz i nastave svirati u jednoj posebnoj, intimnijoj, atmosferi", rekao je Mazur na konferenciji za novinare.

Organizator festivala je Hrvatsko-austrijska kulturna zajednica, suorganizator Austrijski kulturni forum - Zagreb, a pokrovitelj Grad Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo