VIDEO: TBF-ovci predvodili fight u Garaži

Eutanazijski turizam, gladijatorske borbe, obiteljsko nasilje, eksploatacija djece, pedofilija, socijalna zapuštenost – to je ono što vas očekuje u novoj ZKM-ovoj predstavi.

Dubravke Vrgoč i Ellen Stewart, legende newyorške i svjetske kazališne scene.

Predstava problematizira teme koje govore o mogućem zastrašujućem scenariju iz bliske budućnosti. Garaža je spoj znanstvene fantastike, borilačkih vještina, drame i film noira. Njezini pandani mogu se pronaći u kultnim filmovima kao što su Rollerball, Fight club ili Amores Perros, iako metaforički govori o užasima tranzicijskih zemalja.

U predstavi se miješaju scene izrazitog nasilja, s obiteljskim prizorima koji su biblijski citati, do potpuno nadrealistički obojenih sekvenci o eutanazijskom turizmu.

U predstavi glume: Vedran Živolić, Ksenija Marinković, Frano Mašković, Goran Bogdan, Nina Violić, Doris Šarić Kukuljica, Barbara Prpić, Sreten Mokrović i TBF-ovci.

Scenograf predstave je konceptualni umjetnik Slaven Tolj, a kostimografkinja je Ana Savić Gecan.

Glumce je uvježbao trener borilačkih vještina Marinko Petričević.

Kako bi vas što bolje uputili u nadolazeću premijeru, prisustvovali smo prizoru jedne borbe iz predstave te porazgovarali s redateljem, Mladenom Badovincom, Sašom Antićem, Ninom Violić i Sretenom Mokrovićem, a koje su njihove impresije i očekivanja te kako se pripremaju za ovakav psihološki ali i fizički iscrpljujući teatar, saznajte u nastavku.

Povratak na Net.hr