VIDEO: / Svi u Muzej suvremene umjetnosti!

Iako samo dan prije svečanog otvorenja nova zgrada Muzeja suvremene umjetnosti ne izgleda spremna za prihvat publike, nema sumnje da će petak biti povijesni datum novije hrvatske umjetnosti.

10.12.2009.
19:39
VOYO logo

Zgrada MSU arhitekta Igora Franića, na čiju se izgradnju čekalo punih šest godina od polaganja kamena temeljca 2003. godine, napokon će javnosti izložiti sav svoj fundus, koji broji oko 12.000 djela.

Postav Zbirke u pokretu, kako su objasnili kustosi postava Nada Beroš i Tihomir Milovac, podijeljen je u pet cjelina koje problematiziraju određene probleme današnjice. Cjeline pod nazivima Projekt i sudbina, Umjetnost kao život, Umjetnost o umjetnosti, Velika enigma svijeta te Riječi i slike skrivaju djela umjetnika poput Ivana Picelja, Ivana Kožarića, Julija Knifera, Vlade Kristla itd...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim izložbene djelatnosti, muzej će organizirati i različite edukativne programe, poput specijalnih vodstava, radionica i predavanja. Također, posjetitelji muzeja moći će koristiti uslugu audio vodiča na engleskom ili hrvatskom jeziku.

Novinarima je predstavljena i zaista impresivna multimedijalna dvorana Gorgona, koja je ime dobila po "jednoj od najznačajnijih pojava u hrvatskoj umjetnosti", kako je kazao Milovac. Dvorana nalik amfiteatru ima okretnu pozornicu, najsuvremenije osvjetljenje i kino platno, a u njoj će se moći održavati predavanja, performansi ili projekcije, pa čak i kazališne predstave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je otvaranje u petak rezervirano isključivo za sretnike s pozivnicama, muzej će u subotu i nedjelju otvoriti vrata svim zainteresiranima, a ulaz će biti besplatan. Zato za vikend odvojite nekoliko sati da se zabavite uz zaista zanimljive i začudne izloške, a nakon toga se opustite u jednom od muzejskih kafića, i otkrijte novi i bitan objekt na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo