VIDEO: / Spektakularni Hyden pod zvijezdama

Nakon izvedbe Verdijeve Aide kod egipatskih piramida te Puccinijevig Turandota u pekinškom Zabranjenom gradu, i New York je u svom Planetariju ugostio jedno svjetsko remek- djelo opere.

21.1.2010.
10:35
VOYO logo

Tražeći autentični ugođaj, operni impresariji uprizorili su Verdijevu operu "Aidu" u podnožju egipatskih piramida i Puccinijev "Turandot" u pekinškome Zabranjenom gradu, a najnoviji pothvat je izvedba opere Josepha Haydna "Il mondo della luna" (Mjesečev svijet), ne baš na Mjesecu, ali u Planetariju Američkog prirodoslovnog muzeja u New Yorku.

Gotham Chamber Opera izveo je u utorak navečer u Planetariju 90-minutnu verziju komične priče, praizvedene 1777., koja je inače rijetko izvođeno Haydnovo djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je komična priča o pretjerano zaštititničkom ocu, Buonafede, kojega astrolog uvjeri da ga je doveo na Mjesec i na tom lažnom satelitu nagovori ga da dopusti svojim kćerima udaju za njihove izabranike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok Buonafede "putuje na Mjesec", oko 350 gledatelja u kružnome gledalištu uživalo je u prekrasnom spektaklu zvuka i svjetla praćenu projekcijama eksplozija zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo