VIDEO: / Razotkrijte intrige tijela

23.2.2010.
15:24
VOYO logo

Work Every Day vas u nekoliko kadrova vodi kroz intrige rada tijela. Dokumentarizam plesnog rada proizvodi kao višak slojeve fikcije koji su uvijek na pragu uspostavljanja naracije. Priča izostaje, ali ostaju sjećanja na film kojeg niste gledali.

Predstava je nastajala tijekom studenog 2009. u renomiranom plesnom centru Tanzfabrik u Berlinu, a njezin nastanak se nastavlja u Zagrebačkom plesnom centru u suradnji s Ameliom Uzategui Bonilla, Bettinom Bölkow, Elisom Fernández Arteta, Chloé Serres te uz dramaturšku podršku Wiebke Hensle i Marka Kostanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

koreografija: Marjana Krajač izvode: Amelia Uzategui Bonilla, Bettina Bölkow, Elisa Fernández Arteta, Chloé Serres dramaturgija: Wiebke Hensle i Marko Kostanić fotografije: Sergio-Falconi Parker oblikovanje prostora: Gordan Karabogdan oblikovanje svjetla: Bojan Gagić asistent na projektu: Leonardo Krakić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O autorici:

Marjana Krajač je koreografkinja i autorica. Plesnu edukaciju započela je na Školi suvremenog plesa „Ana Maletić“ u Zagrebu te diplomirala na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Berlinu. Studirala također teologiju i religijske znanosti na Humboldt Universität zu Berlin.

Dobitnica stipendije za DanceWEB Europe, Mobile Academy Berlin te Enhanced danceWEB Europe Contemporary Dance Coproduction Programme. U projektima Choreographers’ Venture te Everyday Heroes/Extern Sources surađivala s Mårtenom Spångbergom te Meg Stuart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorica je brojnih koreografskih i istraživačkih radova, a njezini tekstovi objavljivani su u njujorškom časopisu za izvedbene umjetnosti Movement Research Performance Journal, magazinu za izvedbene umjetnosti Frakcija te časopisu za ples Kretanja. Njezin koreografski rad prepoznatljiv je po raznorodnim formatima, metodologijama i ideologijama, uvijek proširujući pojam što bi koreografska praksa, kao i umjetnost kao fenomen, mogla i usudila se predložiti kao umjetničku i kulturalnu izjavu.

U 2009. godini u projektima THE BOOK i THE STORE (http://thebook.sodaberg.hr i http://thestore.sodaberg.hr ) otvara nove kanale percepcije koreografskog i plesnog medija, slijedeći viziju o umjetničkom djelovanju koje kreativno nadrasta ograničenja okvira, sustava i alata u kojem se to djelovanje odvija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera je zakazana za 25. veljače u 20 sati, a slijede izvedbe 26. i 27. veljače u isto vrijeme.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo