VIDEO: / Nevera u Istri kriva za raspad broda-paviljona!

Nevera na obalama Istre, u noći na subotu, oštetila je ploveći hrvatski paviljon koji je trebao pristati u Veneciji, gdje je trebao biti izložen na venecijanskom biennalu, 12.

28.8.2010.
19:53
VOYO logo

Brojni znatiželjnici čekali su u Arsenalu da ploveći paviljon doplovi, ali su arhitekti, autori ovog zanimljivog i atraktivnog projekta, vidjevši oštećenja, odlučili da se teglenica vrati u Rijeku.

arti-201008280086006"Slijedećih dana ploveći paviljon bit će popravljen, a zatim izložen u jednoj od jadranskih luka", kazala je na otvorenju hrvatske izložbe na biennalu arhitekture u Veneciji Nina Obuljen, pomoćnica ministra kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo je posljednjeg desetljeća generacija arhitekata koji potpisuju projekt plovećeg paviljona označila renesansu u hrvatskoj arhitekturi", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obuljen je pohvalila inicijativu, naglasivši da je projekt petnaest hrvatskih arhitekata bio veliki izazov za kreativnost i imaginaciju.

"Iako ploveći paviljon neće biti moguće vidjeti u Veneciji, morali smo doći na biennale i predstaviti ga, zbog cijelog procesa koji je prethodio tom projektu. Svi koji su radili na tom projektu, od brodogradilišta do pomorskih servisa, željeli su da uspijemo", kazao je izbornik Leo Modrčin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako niti jedno ministarstvo kulture bilo koje druge zemlje osim Hrvatske zasigurno ne bi podržalo jedan tako ambiciozni projekt", dodao je Modrčin.

Prethodni članci:

arti-201008280086006 arti-201008270356006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo