VIDEO: / Je li smrt najgore što se čovjeku dogodi?

Film Kotlovina redatelja i scenarista Tomislava Radića, koji je pobijedio na Festivalu igranog filma u Puli i 5. Vukovar Film Festivalu, stigao je u hrvatska kina.

19.9.2011.
15:31
VOYO logo

Najnoviji film autora kultne Žive istine (1972.) i recentnog hita Što je Iva snimila 21. listopada 2003., te Tri priče o nespavanju oduševio je i publiku i struku, a mnogi su ga proglasili najboljim hrvatskim ostvarenjem u posljednjih nekoliko godina.

Film Kotlovina, duhovita studija našeg mentaliteta, snimljen je majstorskom kamerom prerano preminulog Vedrana Šamanovića, a za velik dio filmske magije zaslužan je i sjajan glumački ansambl koji čine: Mirela Brekalo, Draško Zidar, Melita Jurišić, Boris Buzančić, Suzana Nikolić, Igor Kovač, Goran Navojec, Filip Križan, Hrvoje Zalar, Iskra Jirsak, Tena Tadić, Luka Sušić, Anja Šovagović Despot i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S redateljem filma Tomislavom Radićem porazgovarali smo o uspjehu najnovijeg filma, koji su njegovi najveći aduti, o odličnoj glumačkoj postavi, zašto u posljednja tri filma u središte radnje stavlja obiteljske odnose te kakvi su mu planovi, ali i o filmskoj sceni u Hrvata te njenoj publici.

Snimio i montirao Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okosnicu filmske priče čini obiteljsko okupljanje uz kotlovinu povodom povratka 40-godišnje australske udovice Mimi (Melita Jurišić) u Hrvatsku, koju je napustila kad su joj bile četiri godine. Sad će se konačno ujediniti sa svojim starijim sestrama, pomalo histeričnom Anom (Mirela Brekalo Popović) i Sekom (Suzana Nikolić), te upoznati njihove obitelji. Igrom slučaja, Mimi se upetlja u ljubavnu vezu s Jakovom (Igor Kovač), posinkom svoje sestre, koji je dvadesetak godina mlađi od nje...

Prethodni članci:

arti-201109130900006 arti-201108180563006 arti-201107240157006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo