Veliki uspjeh 8. proslave Dana Sv. Patrika u Zagrebu

Na dvodnevnom besplatnom festivalu povodom 8. Zagrebačke proslave Dana Sv. Patricka u Muzeju automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu (15. i 16.03.) okupilo se preko 6.000 ljudi.

18.3.2013.
11:01
VOYO logo

U petak je u Muzeju brojne građane privukla izložba oldtimera kao i izložba fotografija Irske, a 'zagrijavanje' i prvi dan slavlja počeo je navečer uz bogat glazbeni program, koji je potrajao do dugo u noć.

1. zagrebačka Parada Sv. Patrika uz oldtimere

Glavna proslava u subotu započela je točno u podne 'automobilskim' dijelom proslave Svetog Patrika: naime, ispred Muzeja automobila krenula je 1. zagrebačka Parada Sv. Patrika, koju je svojim nazočnošću podržao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova prva 'zelena' parada sastojala se od 30-ak oldtimer automobila i dva nova 'zelena' modela auto industrije - hrvatskog elektromobila Dok-Ing XD, te Citroena C-Zero. Vesela povorka je krenula točno u podne ispred Muzeja, te protutnjala kroz centar grada uz razdraganu podršku građana.

Uz odličnu glazbu posjetitelji su plesali do jutra

Subotnji program u muzeju bio je pun glazbenih nastupa, počevši sa Thin Lizzy Tribute band, Paddys Allstars, Carpathia, Ciotog, Celtic Fantasy, Riona, Irish Maiden, a headlineri koji su stigli ravno iz Dublina - The Bogus Pogues – podigli su atmosferu do te mjere da je zabava potrajala sve do jutarnjih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Labhras Sammin, frontmen grupe bio je oduševljen zagrebačkom publikom. Posebna poslastica bio je stand up Željka Pervana, koji je na svoj poznati način nasmijao posjetitelje posebno sa osvrtom na irsko predsjedavanje EU, te dodijelio dvije vrijedne nagrade – dvotjedne tečajeve engleskog u Dublinu ovog ljeta. Zagreb se ovim festivalom definitivno potvrdio kao najveća regionalna proslava Sv. Patrika, koju su ove godine zajedno organizirale Hrvatsko-irska kulturološka udruga i OTK Ferdinand Budicki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo