Pula već odavno nisu samo dobri filmovi!

Ove će godine Festival igranog filma u Puli pored filmskog biti i glazbeno središte, barem u razdoblju od 9. do 23. srpnja, kako su najavili organizatori.

30.6.2011.
15:23
VOYO logo

Sanela Omanović, koordinatorica glazbenih programa Festivala, predstavila je raznolik glazbeni program koji će brojnošću i raznolikošću pokušati zadovoljiti glazbene apetite Puljana i pulskih gostiju. U pretprogramu Festivala održati će se 4 koncerta; dok tijekom Nacionalnog programa čak 10. Uglavnom će se izvoditi u Zajednici Talijana – Circolu, izuzev 16. srpnja kada će se održati na Forumu i 23. srpnja kada će se održati na i u Circolu i na Forumu.

Voditeljica općih poslova, ureda za goste, protokola i prodaje Suzana Požgaj predstavila je i ovogodišnje uvjete za dobivanje propusnice Prijatelj Festivala, te izvijestila o cijeni ulaznica za projekcije u Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paket ulaznica kojim će se moći ući na sve projekcije stoji 120 kuna, a cijena pojedinačne ulaznice koja omogućuje gledanje dviju projekcija jest 15 kuna.

Izuzetak su 19. i 23. srpanj kada će cijena ulaznica biti 30 kuna radi projekcija kino hitova (19. srpnja Harry Potter i darovi smrti 2, a 23. srpnja filmovi Auti 2 i Kapetan Amerika: prvi osvetnik).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi filmski programi izvan Arene potpuno su besplatni, a s obzirom na činjenicu ograničenog broja mjesta na Kaštelu (600 sjedala) i u Kinu Valli (209 sjedala) pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

Ulaznice će se moći kupiti od 9. srpnja na Info punktu Festivala na Giardinima, od 16. srpnja ispred Arene, u Kompasovim poslovnicama u Zagrebu (Gajeva i Zrinjevac), Osijeku, Čakovcu i Splitu, putem portala Kamo.hr ili izravno e-mailom prodaja@pulafilmfestival.hr (informacije i rezervacije).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca do 5 godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni, a ulaznica je ujedno i glasački listić za nagradu publike Zlatna vrata Pule za najbolji film prikazan u Nacionalnom programu (glavna sekcija i sekcija manjinskih koprodukcija) u Areni. Pravo na iskaznice Prijatelj Festivala imaju srednjoškolci, studenti, umirovljenici te osobe s invaliditetom i njihova pratnja, a iskaznica će stajati 10 kuna za sve projekcije u Areni osim već navedenih datuma.

Bogato filmsko i glazbeno ljeto 58. Festivala igranog filma u Puli proći će lakše uz okrjepu za vrućih noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbeni program:

Povodom otvorenja Međunarodnog programa, u subotu 9. srpnja, nastupat će Belfast Food – sastav koji nije neophodno posebno predstavljati. S prizvucima irskog folka, dobrim vibracijama i očaravajućom količinom energije, zasigurno će uveseliti ljubitelje ove vrste glazbe.

Sljedeći dan, u nedjelju, 10. srpnja, za sve željne neukrotivog cupkanja nogama i povremenog skakanja na uspješnice prvog i buduće uspješnice drugog albuma sastava pod nazivom TutanKhamon Space Machine dovodimo vam iste na pozornicu festivalskog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za večernje opuštanje uz prizvuk swinga, dixia, bluesa i tradicionalnih jazz standarda, karizmatični Sick Swing Orchestra na istoj će pozornici, u ponedjeljak 11. srpnja, uz violinu, saks, klarinet, gitaru, kontrabas, bubanj, i klavir izvesti dio bogatog repertoara iz svoje dvanaestogodišnje karijere.

Posljednji termin u pretprogramu, 12. srpanj, rezerviran je za lagani i profinjeni prizvuk soul i virtuoznih jazz obrada na klavijaturama Kristiana Terzića, njegovog tria i zavidnih vokalnih mogućnosti Tashe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dan Svečanog otvorenja Nacionalnog programa, 16. srpnja u Areni, na Forumu će se u sklopu svoje hrvatske turneje predstaviti Simfonijski orkestar mladih iz Strasbourga - sedamdesetak članova ovog orkestra čine izvođači u dobi od 15 do 30 godina, a prezentirat će svoje inačice uspješnica filmske glazbe.

17. srpnja će se u Circolu održati dva koncerta: u 20 sati u dvorani festivalskog centra sa posebnim zadovoljstvom donosimo Večer filmske glazbe gdje će vas punih sat vremena glazbeno i emocionalno oduševljavati Gabi Novak, čija je karijera često bila vezana za film, uz klavirsku pratnju Matije Dedića. U 23.30h Riječanke E.N.I. svojim će glazbene ali i scenske zavidne mogućnosti zabavljati publiku dobro znanim hitovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivničko-varaždinski četverac Overflow, koji je nedavno izdao sa svih strana svijeta hvaljeni album Hit me – po prvi će ga put promovirati kod nas u utorak, 18. srpnja.

20. srpanj je rezerviran za grupu The Beatles Revival Band, osnovanu1994. kao izraz divljenja i zaljubljenosti u glazbu neponovljive četvorke iz Liverpoola. Do danas su održali 200-tinjak koncerata, uglavnom u rock klubovima u Hrvatskoj i susjednim Sloveniji te Bosni i Hercegovini ali su sudjelovali i sudjeluju na Beatles festivalu u Liverpoolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put u Puli, u petak 22. srpnja, će se u Circolu predstaviti zagrebački sastav Cry Babies, rock bend koji se profilirao kao cover bend prepoznatljivog pristupa koji ga čini vrlo specifičnim – čvrsti vlastiti aranžmani bez obzira na glazbeni stil originalne pjesme. Za kraj glazbenog programa, 23. srpnja u Circolu će nastupati Soulfingersi -kraljevi soula i funka, a na Forumu će u ponoć nastupati jedinstveni i neponovljivi Psihomodo Pop.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo