Usred New Yorka 'stvorio' se golemi ledenjak

Mnogi su prolaznici i turisti ostali iznenađeni bijelom 'ledenom špiljom' koja se nedavno pojavila u samom centru New Yorka.

5.11.2010.
16:07
VOYO logo

Proteklog se mjeseca u New Yorku održavala manifestacija Building fashion, koja spaja arhitekturu i modu, a poprište ovog projekta bila je jedna od arhitektonsko- urbanistički najzanimljivijih njujorških novih „hot spot“ lokacija, nedavno završen High Line, studija Diller i Scofidio.

High Line je nastao na lokaciji nekadašnjih željezničkih tračnica, danas pretvorenih u neobičan i originalan javni prostor, fuziju parka, trga i šetnice, koji je u relativno kratkom vremenu postao jedna od omiljenih lokacija Njujorčana i tamošnjih turista. Building fashion, koja spaja modne dizajnere s arhitektima putem prostornih instalacija koje proučavaju točke preklapanja tih dviju umjetničkih disciplina, kroz izložbene prostore i integrirane prodajne zone, održavao se u podnožju High Linea te u obližnjoj zgradi HL23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od arhitektonski najzanimljivijih privremenih prodajnih instalacija bio je izložbeni prostor dizajnera Richarda Chaia, koji su arhitekti iz studija Snarkitecture osmislili u suradnji s dizajnerom. Bijela „ledena špilja“, unutar koje je predstavljena dizajnerova kolekcija, ručno je izdubljena u strukturi izrađenoj od polistirenske pjene, velike gotove forme postavljene u paviljonu ispod High Linea.

Instalacija uvlači posjetitelja u naizgled glacijalnu pećinu, izvedenu samo od jednog materijala, čiji su „zidovi“ ručno obrađeni te stvaraju konveksne i konkavne forme, raznolik i vibrantan bijeli pejzaž, premda potpuno razveden, ipak dovoljno monokrom i unificiran da naglasi izložene odjevne elemente i posluži kao idealna kulisa za predstavljanje kolekcije, piše Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201011030119006 arti-201010280103006 arti-201010260400006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo