Upoznajte Angel, nekada je bila muškarac!

U Art net klubu od 29.

22.12.2010.
11:59
VOYO logo

Izložba Transformacije: Angel nastala je u suradnji Queer Zagreba i fotografa Damiana Nenadića te predstavlja posljednji dio projekta “Neizgovorene predaje”.

Glavni je motiv izložbe lik Angel, koja je promijenila spol, a izložene fotografije prikazuju trenutke glamura i trenutke intimnosti, u kućnoj atmosferi s njenim partnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transformacije: Angel

Riječ je o izložbi koja ne tematizira transeksualnost samo u svom umjetiničkom izričaju – tamo gdje ju obično i nalazimo – u sasvim zatvorenom kontekstu noći, klubova, miljea ili pak svjetala pozornice, glitera i prenaglašenog make up-a i kostima. Prilikom umjetničke obrade teme transrodosti Damjanovo fotografsko oko zalazi u prostor intimnog, i za razliku od uobičajenog pristupa donosi pogled u svakodnevicu, razotkrivajući glamur kao masku, koja se pridaje transrodnosti ne bi li ju se učinilo društveno prihvatljivom.

Fotograf Damian Nenadić donosi na određen način ekskluzivnu priču o dualnosti, identitetu, seksualnosti i rodu. Transformacije: Angel s jedne strane predstavljaju vizualan prikaz obrata rodnih uloga i stereotipa u sasvim konkretnoj suvremenoj formi: promjena spola s njezinim manifestacijama u svakodnevnom kontekstu, ali i u partikularnim praksama koje se vežu uz nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge pak, nježno zahvaćajući u osobni prostor i vrijeme, iznosi na vidjelo krhkost ustaljenih predodžbi o identitetu, seksualnosti, ulogama i normama koje ih određuju.

Izložba se otvara 29. prosinca u 20 sati u Art net klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo