Unatoč krizi i recesiji Zagrebački sajam knjiga ide dalje

Zagrebački sajam knjiga održat će se od 18. do 28. svibnja u Zagrebu. Profil Megastore bit će središnji prodajni dio sajma koji će uključiti aktualnu književnu i publicističku produkciju.

13.5.2011.
15:43
VOYO logo

Program ovogodišnjeg sajma predstavili su Alen Bodor, direktor Sajma te Drago Glamuzina, direktor programa.

'Unatoč krizi i recesiji te izostanku financijske potpore grada i države, Zagrebački sajam knjiga ide dalje, za što je bila presudna velika potpora nakladnika, koji su prepoznali da je ovaj sajam važan za funkcioniranje naše izdavačko-književne scene. Tako će i ove godine sudjelovati više od sto nakladnika pa im i ovim putem zahvaljujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Sajmu će se njihove knjige prodavati s velikim popustima, od 20 do 70 posto. Posjetioci će moći kupovati kompletan asortiman domaće knjige i najnovijih naslova s 20 posto popusta, dok će pojedini naslovi biti sniženi i do 70 posto. Ove godine promocije će se održavati u novom, većem i kvalitetnijem prostoru, što će, nadamo se, također pridonijeti da se svi zajedno bolje osjećamo i uživamo u druženju s piscima i knjigama', izjavio je sajamski direktor Alen Bodor.

'Od slijedećeg tjedna zagrebačku publiku očekuje niz književnih događanja u trajanju od gotovo dvadeset dana: od 18. do 28. svibnja Zagrebački sajam knjiga te potom novo izdanje Festivala europske kratke priče koji počinje odmah po završetku Sajma i završava 3. lipnja. Na Sajmu će biti predstavljena sva važna i zanimljiva izdanja koja su izišla nakon Pulskog sajma knjiga – program uključuje preko trideset promocija te sudjelovanje gotovo stotinu pisaca i kritičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i prijašnjih godina, promocije će biti raspoređene u okviru tri dnevna programa: podnevni program Knjiga ispod čekića u sklopu kojeg će biti predstavljeni najnoviji domaći prozni naslovi, program Do posljednjeg slova uključit će publicističke novitete te ZSK specijal - program u kojem će biti predstavljeni novi naslovi najznačajnijih hrvatskih autora ili knjige koje su već izazvale veliku pozornost kritike i medija', tim je riječima Sajam predstavio direktor programa Drago Glamuzina.

Dva bonus programa

Pored spomenutih, 8. ZSK uključuje i dva bonus programa: jedan će se održati u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, gdje će u sklopu promocije nove knjige Lejle Kažinić Kreho (Prehrana 21 st. za muškarce) za sve posjetitelje kuhati chef hotela Jeffrey Vella, dok će drugi uključiti tulum povodom izlaska knjige Zvučni zid II na kojem će svirati band Mračni predmet želja, a održat će se u Tvornici kulture. CD potonjeg benda koji je sastavljen od pisaca, filmskih redatelja i glazbenika otisnut je kao bonus uz spomenutu knjigu Zvučni zid II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na ovogodišnjem Sajmu, među ostalima, bit će predstavljene nove knjige Luka Paljetka, Roberta Perišića, Mirjane Krizmanić, Borisa Dežulovića, Nikole Batušuća, Viktora Žmegača, Stanka Andrića, Abdulaha Sidrana, Bore Radakovića, Marka Pogačara, Pavla Pavličića i još cijelog niza istaknutih hrvatskih pisaca, od kojih će mnoge izaći iz tiska upravo za vrijeme Sajma', dodao je Drago Glamuzina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo