Umro glumac Ante Čedo Martinić

Nakon teške bolesti, u Splitu je noćas u 52. godini preminuo poznati glumac Ante Čedo Martinić. S opakom bolešću borio se od Badnjaka 2010. godine, no, nažalost, izgubio je bitku.

27.12.2011.
11:51
VOYO logo

U intervjuu za tjednik Globus početkom studenoga Ante Čedo Martinić otvoreno je govorio o svojoj bolesti.

''Medicina je digla ruke od mene, a radi se o teškoj, opakoj bolesti. To je situacija u kojoj stvarno vidiš koliko je medicina daleko od rješenja. Pa i silna alternativa kojoj sam izložen'', rekao je tada Ante Čedo Martinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Badnjak 2010. Martinić je doznao da boluje od karcinoma. Od toga dana, uz pomoć supruge Zrinke, zdravstvene djelatnice, prijatelja i poznanika, trajala je njegova žestoka borba za ozdravljenje.

Nažalost, poznati glumac podlegao je teškoj bolesti u noći s ponedjeljka na utorak, u 52. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ante Čedo Martinić rođen je 27. siječnja. 1960. godine na Braču, a svoj život proveo je u ulozi kazališnog, televizijskog i filmskog glumca. U svojoj karijeri odigrao je brojne televizijske i filmske uloge, a posebno ga pamtimo po ulogama u prvim domaćim sapunicama.

Također, mnogima će u sjećanju ostati zbog odlične interpretacije Dioklecijana prilikom ljetne manifestacije Dani Dioklecijana. Treba istaknuti da je Martinić bio ravnatelj Drame u splitskom HNK, a unatoč teškoj bolesti ostao je aktivan do posljednjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo