U Komiži održan Festival MareMare 2010

Pod pokroviteljstvom grada Komiže u organizaciji udruge Multimedijalni mobilni centar OTOK na Visu je održan 4. Festival književnosti MareMare 2010.

3.5.2010.
17:17
VOYO logo

Od četvrtka 29. travnja do nedjelje 02. svibnja u Komiži je održano četvrto izdanje festivala, koji je nastao kao produženje događanja koja se posljednjih 15-ak godina održavaju u Centru za preživljavanje na otocima u Maloj Travni.

Kao i na početku cilj je ostao isti – mještanima ponuditi javna čitanja hrvatskih pisaca, organizirati radionice i na taj način otočanima posredovati kulturne sadržaje koji uglavnom "pripadaju" većim gradskim sredinama na kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac ovogodišnjeg festivala dogodio se u subotu, 1. svibnja, u podne kada su književnici svojim nastupom začinili proslavu u starom, na žalost danas zapuštenom, Domu kulture u Marinim Zemljama, a kojoj je nazočio veliki broj mještana s cijelog otoka.

Nakon čitanja u Marinim Zemljama pisci su svoje druženje nastavili u prelijepoj uvali Mala Travna, gdje domaćin Senko Karuza već godinama ugošćuje svoje knjiške goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival MareMare nije obilježen nikakvim glamurom, već stvarnim književnim razgovorima i čitanjima, likovnim radionicama (ove godine pod vodstvom Alema Korkuta).

Uz Senka Karuzu i Roberta Mlinarca ove su godine na festivalu sudjelovali i Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Vanda Mikšić, Renato Baretić, Zoran Ferić, Tanja Mravak, Damir Miloš, Željko Barišić, Ivana Žužul, Branka Dimitrijević, Tvrtko Vuković, Alem Korkut i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Multimedijalni mobilni centar OTOK osnovali su književnici Senko Karuza i Robert Mlinarec, te Melita Mardešić, ravnateljica OŠ Komiža, a "MareMare" je prvi takve vrste festival koji je pokrenut s jednog otoka, s ciljem promidžbe kulturnog turizma na otoku i povezivanja svih ljudi koji imaju veze s morem i otokom.

Osim grada Komiže, festival pomažu i Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb (ured za kulturu), kao i lokalni poduzetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo