U ime obitelji svjesno obmanila javnost i bez pitanja uzela fotografiju?

Fotografija iranske Bashareh Bisheh prikazuje djevojčicu kako spava unutar kredom nacrtanog lika majke na cesti, a isti motiv je i na plakatu inicijative za referendum o braku.

16.11.2013.
20:46
VOYO logo

Dirljivi rad iranske umjetničke fotografkinje Bashareh Bisheh, koji prikazuje djevojčicu, njenu rođakinju kako spava skvrčena na cesti, i to unutar kredom nacrtanog lika majke, nenadano je postao popularan u Hrvatskoj.

Za svoju ga je kampanju promicanja izlaska na referendum upotrijebila inicijativa U ime obitelji, no, čini se, na ne baš legalan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorska prava

Fotografija je na flickr profilu umjetnice zaštićena autorskim pravima, što znači da nije za slobodno uzimanje, pa su zbog toga hrvatski građani komentarima upozorili B. Bisheh na ovaj slučaj kršenja njenih prava.

Plakat inicijative, s pozivom da se 1. prosinca zaokruži ZA, prikazuje istu djevojčicu, uz prateći tekst "Ova djevojčica nikada nije vidjela svoju majku, pa ju je nacrtala kredom i zaspala na njoj. Svako dijete treba mamu i tatu! Ti odlučuješ!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na flickr profilu fotografkinje piše da je na slici njena sestrična, koja je zaspala na asfaltu pored njene kuće. Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo