Kava i kolači u čast Simi

Talk show Kava i kolači u ovom nedjeljnom izdanju, 6. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića bit će posvećeni upravo svom utemeljitelju, Simi Mraoviću.

4.12.2009.
15:41
VOYO logo

Na ovom izdanju Kave i kolača, kojeg je prije osam godina utemeljio Simo Mraović, te ga vodio i dok se borio s opakom bolešću, prisjetit ćemo se dragog prijatelja i pisca.

Navršava se godinu dana od Simine smrti, a u nedjelju će se njemu u čast čitati njegove pjesme i priče kako bi se prisjetili šarma, humora i topline jednog od najzanimljivijih pjesnika i najomiljenijih pisaca mlađe greneracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Simi:

Rođen je 1966. u Kutini. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studirao je filozofiju, ruski jezik i književnost i kroatistiku.

Objavio je knjige pjesama Sezona otrova, Rimljanima nedostaje milosti, Na zemlji je sjena, Laku noć Garbo, Varaj me nježno, Gmünd i Nula nula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozu je objavljivao u časopisima Torpedo, Quorum i Godine.

Godine 2002. objavio je prvi roman Konstantin Bogobojazni, s podnaslovom – Manjinski roman, koji je doživio i više prijevoda, a posljednji na francuski jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izdanju Durieuxa 2007. je objavio i zbirku pripovijedaka, zapravo mini eseja Bajke za plažu, u kojoj zabavno i duhovito govori o svakodnevici: Evinoj kosi, feromonima, ljubavnom trokutu kulture i medija, lezbijkama, čarobnjacima i grudima Blanke Vlašić.

Priče su nastajale dvije-tri godine, a izbor je napravila njegova prijateljica i novinarka VjesnikaBarbara Matejčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesme su mu prevođene na slovenski, poljski, mađarski i talijanski jezik.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo