Traže se hrabri među vama za ples na razminiranim područjima

Montažstroj će u ovoj godini ispitati koliko je naša zemlja slobodna - testirajući tijelima plesača opasnost od mina.

14.1.2013.
11:09
VOYO logo

Koliko još minskih naprava spava u zasjedi i čeka da ubije, uništi i ozlijedi? Jesu li razminirana područja uistinu sigurna?

Pitaju se to u Montažstroju vezano za 'Protunapad, novi projekt koji pokreću, a koji se tiče jednog od najjeftinijih i najpodmuklijih oružja rata, čije je uklanjanje izrazito dugotrajan, opasan i skup proces. Naime, preko 700 četvornih kilometara Hrvatske vodi se kao minski sumnjiv teritorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edukacija o opasnosti od mina

Projekt će, najavljuju, započeti edukativno-kreativnom radionicom od 28. siječnja do 2. veljače 2013. godine u prostorima Tribine Grada Zagreba na Kaptolu, gdje će prijavljeni upoznati pirotehničare, predstavnike Hrvatskog centra za razminiranje, stradalnike minskih incidenata te teoretičare i stručnjake kako bi na taj način iz prve ruke upoznali specifičnosti i doseg minske zagađenosti u Hrvatskoj kao i sustav razminiranja u Hrvatskoj.

Radionica će završiti javnom tribinom 2. veljače na kojoj će svi sudionici radionice javnosti predstaviti relevantne probleme minske opasnosti u svrhu edukacije i zagovora u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom pohađanja radionice plesači će odlučiti imaju li dovoljno hrabrosti za priključenje izvedbenoj skupini koja će tijekom 2013. i 2014. godine uz pratnju snimateljske ekipe otputovati na 12 razminiranih lokacija u Hrvatskoj u 12 još uvijek zagađenih županija kako bi svojim plesom u predivnim krajolicima naše zemlje zagovarali ljudsko pravo na slobodu kretanja. Na svakoj će lokaciji plesači uspostaviti komunikaciju s lokalnim stanovništvom i stručnjacima kako bi utvrdili razinu sigurnosti stupanja na razminirani teritorij te kako bi otvorili niz pitanja vezana uz minski problem u Hrvatskoj", objašnjava producentica Montažstroja Nataša Mihoci u pozivu hrabrim plesačima, koji ne moraju nužno imati iskustvo.

Više od umjetnosti

Osim plesača, Montažstroj poziva i sve ostale koje vole ples i imaju hrabrosti da se prijave na sudjelovanje u početnoj kreativno-edukativnoj radionici. Prijaviti se može slanjem kontaktnih podataka i kratkog životopisa na elektroničku adresu protunapad@montazstroj.hr do 26. siječnja 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U projektu 'Protunapad' ples je više od umjetnosti", stoji u pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo