Tjedan dobre knjige završio putovanje po hrvatskoj

Dvjesto sati neprekidnog čitanja, 1000 čitača, 2500 slušatelja, 40 književnika, 15 škola, 150 knjiga o putovanjima i deseci tisuća pročitanih stranica na hrvatskom i čak 10 stranih jezika.

21.4.2011.
18:29
VOYO logo

'Croissant i kava s autorima poklon knjige Tjedna dobre knjige', ovim druženjem započeo je prvi književni događaj u Hrvatskoj koji je uspio ujediniti putovanja, ljubav, književnost i sedam dana neprekidnog čitanja u nekoliko gradova Lijepe nam naše.

Zdenka Gold i Vlatka Jeh, realizatorice 'Tjedna dobre knjige', sebi su zadale impresivan zadatak promovirati kulturu čitanja u Hrvatskoj kroz promjenu percepcije knjige i isticanje raznolikosti dostupnih izdanja – postoje knjige za svakoga i za svaki ukus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo iz te ideje proizašla je i 'Poklon-knjiga Tjedna dobre knjige' Blizine, nigdine i fritule koja je prva i osnovna nositeljica cijelog projekta.

Osamnaestoro hrvatskih književnica i književnika – vrsnih i osebujnih u književnoj biografiji i izričaju, prepoznali su projekt 'Tjedan dobre knjige' kao važnu akciju za promoviranje domaće književnosti, knjižarstva i medija knjige te se odazvali pozivu da svojom kratkom pričom sudjeluju u nastajanju posebnog književnoga djela – ekskluzivne poklon-knjige!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednica Jadranka Pintarić najbolje je opisala svrhu poklon knjige riječima: 'Želimo novi paradoks: jagmu za knjigom koja se dobije na dar. Zato što najbolje stvari u životu ne možeš kupiti: jer nisu stvari. Osamnaest tekstova, u kojima ćete prepoznati blizine, nigdine i slatki okus fritula na nepcima, povest će vas u isto toliko različitih svjetova'.

Autori tekstova, književnici koji su svojim radovima sudjelovali u izdavanju knjige su: Boris Perić, Dora Kinert Bučan, Edo Popović, Igor Rajki, Ivana Simić Bodrožić, Julijana Matanović, Maja Hrgović, Marina Šur Puhlovski, Marinko Košćec, Olja Savičević Ivančević, Predrag Lucić, Rade Jarak, Robert Perišić, Roman Simić Bodrožić, Sanja Lovrenčić, Sibila Petlevski, Tahir Mujičić i Zrinka Pavlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program 'Tjedna dobre knjige' može se pohvalit vrlo bogatim sadržajem koji se sastojao od rock-pop večeri, ljubavnih priča, promocija knjiga, okruglih stolova i putovanja kroz sve dijelove svijeta i uma. Sadržaj koji je zaintrigirao većinu publike bilo je čitanje sedam dana i sedam noći koje se odvijalo u gradovima diljem Hrvatske.

200 sati neprekidnog čitanja, 1000 čitača, 2500 slušatelja, 40 književnika, 15 škola, 150 knjiga o putovanjima i deseci tisuća pročitanih stranica na hrvatskom i čak 10 stranih jezika. Zadivljujući podaci za projekt koji je ove godine tek krenuo sa svojim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrlo smo zadovoljni odazivom čitatelja i slušatelja koji su prisustvovali čitanjima knjiga u sedam hrvatskih gradova. Ovo nam je dokaz da ljudi još uvijek cijene knjige i kulturu čitanja. Iskreno se nadamo da će nam slijedeća godina donjeti još više publike obećajemo puno iznenađenja u programu', izjavila je Vlatka Jeh, suorganizatorica Tjedna dobre knjige.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo