Tadić pomilovao poznatog glumca Žarka Lauševića

Predsjednik Srbije Boris Tadić pomilovao je poznatog glumca Žarka Lauševića, osuđenog na 13 godina zatvora zbog ubojstva dvojice mladića u jednom kafiću u Podgorici.

29.12.2011.
13:23
VOYO logo

Kako piše Blic, u Predsjedništvu im je potvrđeno da je Tadić odluku o pomilovanju donio u srijedu. Komisija za pomilovanje Srbije je predsjedniku Tadiću uputila preporuku za pomilovanje u rujnu ove godine.

Laušević je u Crnoj Gori 2001. godine pravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od 13 godina zatvora zbog prekoračenja nužne obrane, kad je braneći brata Branimira i sebe ubio dvojicu mladića, a jednog teško ranio. Obračun se dogodio u noći između 30. i 31. srpnja 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je pak, 1999. godine, Vijeće Višeg suda u Podgorici Lauševića osudilo na četiri godine zatvora za prekoračenje nužne obrane. Budući da se glumac već tada nalazio u pritvoru duže od četiri godine, istog je dana po donošenju presude pušten na slobodu. No, ta presuda je ukinuta 2001. godine na Vrhovnom sudu Crne Gore, te je Laušević osuđen na 13 godina zatvora.

Ipak, glumac od 1999. godine živi u SAD-u, te nije nikad odslužio preinačenu kaznu od 13 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Laušević je nedavno objavio knjigu Godina prođe, dan nikad, u kojoj je pisao o svom zatvorskom iskustvu i o događaju koji mu je promijenio život. Rođen je 1960. u Cetinju, diplomirao je glumu u Beogradu, a bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Također, glumio je u više od dvadeset filmova i TV-serija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo