Suvremena hrvatska drama putuje u New York

Suvremena hrvatska drama predstavit će se 13. svibnja u New Yorku programom Spotlight Croatia: Novi glasovi u hrvatskoj drami, koji će se održati u Martin E.

7.5.2010.
18:27
VOYO logo

Gošće programa bit će Tena Štivičić i Ivana Sajko, a multimedijalno predavanje o suvremenome hrvatskom kazalištu održat će Jasen Boko.

Američki glumci čitat će dijelove iz nove drame Tene Štivičić Invisible te iz drame Žena bomba Ivane Sajko, a bit će i prikazani kraći inserti iz međunarodnih produkcija nastalih prema tekstovima mladih hrvatskih spisateljica, izvijestio je Boko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boko će govoriti o stanju u hrvatskim kazalištima i o novim glasovima u hrvatskome dramskom pismu, a predstavit će i rad dviju mladih autorica čija su djela izvođena u zemlji i u inozemstvu.

Program Spotlight Croatia održava se u sklopu proljetnog ciklusa predstavljanja suvremenoga svjetskog kazališta. Osim hrvatske drame, u tom će se ciklusu predstaviti rad londonskoga Royal Court kazališta, u suradnji s PEN centrom dramatičari arapskog svijeta, a održat će se i razgovor o novoj ruskoj drami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio hrvatsko-američkog programa razmjene jest uzvratni posjet u sklopu kojeg će mlađi newyorški dramatičari Caridad Svich i Roberta Quillen Campa krajem godine gostovati u ZKM-u.

Prvo predstavljanje hrvatske drame i kazališta u New Yorku ostvarili su Ivan Talijančić i Jasen Boko, a glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture. Suorganizatori su Ured za kulturu grada Zagreba, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, FACE Croatia i Doors Art Foundation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo